Afbeelding
pknduivendrecht.nl

Muziekavond over Missa Solemnis van Beethoven in De Kleine Kerk

15 oktober 2021 om 11:30 Muziek

DUIVENDRECHT PKN Duivendrecht houdt donderdag 21 oktober om 20.00 uur een muziekavond in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129. Onder leiding van Wim Brouwer wordt gesproken over de geschiedenis en achtergronden van de Missa Solemnis en geluisterd naar gedeeltes eruit.

Hoewel de opdracht voor de Missa Solemnis van Ludwig van Beethoven bedoeld was voor een uitvoering tijdens de inhuldiging van aartshertog Rudolph in Olmütz, in 1820, ging de mis pas in première in 1824 in Sint Petersburg. Dit vond plaats in de vorm van een concert, en daarmee was het één van de eerste gecomponeerde missen die buiten een kerkelijke context werd uitgevoerd. De verbinding van het hemelse met het aardse vormt de leidraad van dit omvangrijke werk. De hoop op gerechtigheid en vrede voor de wereld en voor elke menselijke ziel klinkt in elke maat door. 

Entree: een vrijwillige bijdrage. Aanmelden via activiteiten@pknduivendrecht.nl

“Vermeld voor welke activiteit u zich aanmeldt en met hoeveel personen. U krijgt geen bevestiging, maar als het vol is krijgt u bericht. Vanwege de nieuwe richtlijnen van de overheid zijn wij verplicht een Coronacheck te doen bij entree van het gebouw”, aldus de organisatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie