De Kleine Kerk
De Kleine Kerk Dorothee Klopper

De Kleine Kerk start nieuw seizoen met Operabespreking ‘Königskinder’

Muziek

DUIVENDRECHT Het nieuwe winterprogramma in De Kleine Kerk begint donderdag 29 september om 20.00 uur met een bespreking van de Opera ‘Königskinder’. Er wordt geluisterd naar delen van deze opera.

De Duitse componist Engelbert Humperdinck (niet te verwarren met de gelijknamige zanger), die leefde van 1854 tot 1921, schreef een aantal sprookjesopera’s, waarvan ‘Hänsel und Gretel’ uit 1893 de bekendste is. Minstens zo bijzonder is zijn opera ‘Königskinder’ uit 1897, die van 6 tot en met 22 oktober een aantal keren door de Nationale Opera in Amsterdam zal worden uitgevoerd, onder leiding van dirigent Marc Albrecht, met Christof Loy als regisseur. 

‘Königskinder’ is het verhaal van een prins en een ganzenhoedster die bestemd zijn om het koningschap in de stad Hellabrunn op zich te nemen, maar door de inwoners van die stad worden afgewezen. De opera schetst de ontwikkeling van de beide kinderen van onschuld naar volwassenheid en de tragische afloop van hun levensreis. Hun open en kwetsbare individualiteit maakt hen geschikt om goed leiding te geven, maar stuit op de gewelddadigheid van de menselijke gemeenschap. Interessant is de rol van de heks in dit sprookje, die niet alleen maar slecht is en zelf ook slachtoffer wordt van het collectieve menselijke gedrag. Het is een bijzonder verhaal, door Humperdinck voorzien van prachtige muziek. 

De activiteit staat onder leiding van ds. Wim Brouwer. De entree is een vrijwillige bijdrage. Meer informatie: www.pknduivendrecht.nl

advertentie
advertentie