Afbeelding
Hoofdstadkoor

Het Hoofdstadkoor zoekt zangers

Muziek

AMSTELVEEN Zin in zingen? Het Hoofdstadkoor is weer begonnen met repetities. Het koor zoekt zangers: alten, bassen, sopranen en tenoren. Ze oefenen op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Kruiskerk in Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. 

Het koor repeteert dit najaar voor de volgende concerten. Op 19 november zingen zij in de Dominicuskerk in Amsterdam het Requiem van Mozart. Op 18 december geven zij een kerstconcert in de Kruiskerk in Amstelveen waarbij het Magnificat en Gloria van Vivaldi, en natuurlijk kerstliederen op het programma staan.

Het Hoofdstadkoor bestaat sinds 1952 en telt ongeveer 80 enthousiaste leden met een diverse achtergrond. Het repertoire is net zo divers. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge, ondersteund door repetitor Gerrie Meijers en zangpedagoge Barbara Schilstra brengt het koor, naast bekende werken als Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Verdi en de Johannes Passion van Bach, ook minder bekende koormuziek zoals Mis in D van de Amerikaan John Knowles Paine, het oratorium Yunus Emre van de Turkse componist Adnan Saygun en het Armeens Oratorium van Khachatour Avedissian.

Het Hoofdstadkoor heeft een lage drempel: iedereen die kan zingen is welkom. Om de kwaliteit te verhogen verzorgt een zangpedagoge trainingen en bijscholing. Men kan ook meedoen als projectzanger bij een van de concerten. 

Neem voor meer informatie een kijkje op www.hoofdstadkoor.nl. Wie interesse heeft om mee te zingen, kan contact opnemen via  hsksec@gmail.com, of telefonisch op 06-246 38 211 (Astrid Abendroth).

advertentie
advertentie