Big Band The Swing Masters.
Big Band The Swing Masters. Udo van Huis

Jazz aan de Amstel groot succes

27 september 2022 om 09:00 Muziek

OUDERKERK Ouderkerk aan de Amstel was zondag 25 september het toneel van Jazz aan de Amstel. In de Urbanuskerk kwamen ruim honderd  enthousiaste mensen genieten van Big Band The Swing Masters. 

Met een spetterend en swingend optreden heeft Big Band The Swingmasters, met onder andere de Ouderkerkse pianist Edwin Saan, afgelopen zondag de aanwezigen in Urbanuskerk in vervoering gebracht. Met een zeer divers repertoire schalmden de klanken van de vijftien blazers en het combo van de Big Band onder leiding van André Elders door de Urbanuskerk. Naast heerlijke swing en blues nummers werden er onder andere James Bond Theme songs ten gehore gebracht, waaronder een prachtige solo op sopraan sax van Jennie Pater bij de titelsong van de film Skyfall. Dit werd afgewisseld met een prachtige vertolking van het nummer Sorry van Kyteman, met Mark Krom op bugel. 

Zangeres Käthe van den Hurk maakte het feest compleet met Nederlandse teksten op beroemde Jazz Standard melodiën als ‘The lady is a tramp’, ‘Mack the knife’ en ‘Cry me a river’.

Na afloop werden de bezoekers verwend met een hapje en een drankje. Gezien de enthousiaste reacties is het concert zeker voor herhaling vatbaar. Het speciale concert is georganiseerd in samenwerking met Stichting Promotie Ouder-Amstel. 

KOMENDE EVENEMENTEN De Stichting Promotie Ouder-Amstel is momenteel al weer druk doende met het volgende evenement, het Oktoberfest. En natuurlijk de intocht van Sinterklaas op 18 november. Daarnaast richten ze zich ook op de jaarlijkse Kerstmarkt. Daarvoor zijn ze op zoek naar mensen die het leuk vinden om hun eigen gemaakte creaties te verkopen. Denk daarbij aan schilderijen en bijvoorbeeld keramiek. Het leukste is natuurlijk als het een link heeft met Kerst. Opgeven kan via hans@bakkerout.nl

Udo van Huis

Big Band The Swing Masters.
Zangeres Käthe van den Hurk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie