Jazz-zangeres Fleurien Verloop is de drijvende kracht achter de programmering van de reeks jazzy concerten op Wester-Amstel.
Jazz-zangeres Fleurien Verloop is de drijvende kracht achter de programmering van de reeks jazzy concerten op Wester-Amstel. Pr/ Aangeleverd

Zangeres Fleurine bijt spits af in nieuwe serie jazzy concerten op Wester-Amstel

14 september 2023 om 15:09 Muziek

AMSTELVEEN Buitenplaats Wester-Amstel biedt vanaf zondag 1 oktober weer een podium voor sfeervolle jazzy huiskamerconcerten. De drijvende kracht achter de programmering is jazz-zangeres Fleurine Verloop. Zij bijt op 1 oktober met haar ‘friends’ ook het spits af van de nieuwe concertserie.

Fleurine is niet alleen zangeres, maar ook componist en tekstdichter. Ze rondde haar zangopleiding aan het Amsterdams conservatorium af en bouwde de afgelopen 25 jaar een (inter)nationale carrière op. Ze trad vele keren op bij het North Sea Jazz festival in Nederland, maar ook op internationale jazzvenementen. Ze bracht ook platen uit en produceerde albums met en voor andere muzikanten.

KLEINE PODIA

Tijdens de coronapandemie viel haar muzikale wereld stil en besloot ze zich in te gaan zetten om met name jazzmuzikanten weer aan podia te gaan helpen. Ze is nu voorzitter van de BiMpro, een beroepsvereniging voor improviserende musici. Hier zijn 4000 Nederlandse muzikanten bij aangesloten. Inmiddels helpt ze vanuit BiMpro muzikanten om op kleine podia ook te kunnen optreden. Ook voor Wester-Amstel is ze daarmee van bijzondere muzikale betekenis geworden.

EEN NIEUWE SMAAK

“Ik heb eigenlijk gewoon aangeklopt bij Wester-Amstel,” vertelt Fleurine. ‘Er werden wel klassieke concertjes gegeven maar geen jazz. Dus hoe leuk is dat! Een nieuwe smaak, en de bezoekers waarderen het, weten we inmiddels.”

SFEERVOLLE LOCATIE

‘We hebben het afgelopen jaar 8 concerten georganiseerd, en in 2023 komen er nog 3 aan. Ook voor 2024 zijn we alweer aan het plannen. Het is een heel mooie manier om mensen die in de buurt wonen bij Wester-Amstel te betrekken. Het is zo’n sfeervolle locatie om samen te komen en er werken allemaal leuke mensen,geheel vrijwillig aan mee.

INTIEME CONCERTEN

“Het zijn eigenlijk huiskamerconcerten,” vertelt Fleurine, “Heel intiem, met maximaal 50 gasten. Na afloop is er een drankje en gelegenheid om ook met de muzikanten kennis te maken. Het is laagdrempelig. We creëren een community gevoel, want cultuur verbindt.’

MUZIKALE INPROVISATIES

Dit najaar en komende winter staan er diverse optredens op het programma, waarin muzikale crossovers tussen jazz, klassiek en latin centraal staan. Fleurine voegt eraan toe dat elk optreden uniek zal zijn omdat de muzikanten improviserend spelen. ‘Wat je dus hoort op Wester-Amstel, zul je nergens meer horen. De sfeer en inspiratie bepalen de kleur van het optreden.”

De concertagenda voor de rest van dit jaar ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):

- 1 oktober 2023, jazzzangeres Fleurine & friends.

- 5 november 2023, de Cubaanse singer-songwriter Estrella Acosta.

- 3 december 2023, de Nederlandse-Oekraïense zangeres Dasha Beets & kwartet metjazzimpressies van Johan Sebastiaan Bach.

Tickets bestellen kan via: ticketkantoor.nl/shop/westeramstel 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie