Afbeelding
pixabay

Ouder-Amstel op weg naar duurzame energieopwekking in de toekomst

2 januari 2020 om 15:30 Natuur en milieu

OUDER-AMSTEL Afgelopen maanden is gemeente Ouder-Amstel druk bezig geweest met het in beeld krijgen van hoe en vooral waar er duurzame elektriciteit uit zon en wind kan worden opgewekt. Alle gemeenten in Nederland moeten mogelijke locaties voor deze energiebronnen aanwijzen. Dat is namelijk een van de opdrachten uit het landelijke Klimaatakkoord.

Per deelregio wordt gekeken naar de huidige en toekomstige opwek van elektriciteit via wind en zon. Samen met de Amstellandgemeenten, de provincie Noord-Holland en diverse organisaties onderzoeken we hoe en vooral waar mogelijk duurzame elektriciteit uit zon en wind kan worden opgewekt. 'Wat vinden we geschikte plekken voor zonnepanelen? Hoe gaan we om met windenergie? Waar wel en waar juist niet?' Op die vragen hoopt de gemeente antwoord te krijgen.

De gemeente wil haar inwoners ook bij dit proces betrekken. Daarom nodigen zij inwoners uit voor een van de volgende bijeenkomsten:

dinsdag 21 januari 2020: Ouderkerk aan de Amstel, gemeentehuis (ingang Dorpsstraat)
woensdag 22 januari 2020: Duivendrecht, kantine CTO'70, Biesbosch 39

De bijeenkomsten beginnen om 18.30 uur en duren tot 21.30 uur.

AANMELDEN Per bijeenkomst is er beperkte ruimte voor het aantal deelnemers. Dus wees er snel bij. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met zondag 12 januari aanmelden via merel.tilstra@ouder-amstel.nl o.v.v. "Aanmelden RES". Graag ook vermelden voor welke datum de aanmelding is. Uiterlijk donderdag 16 januari 2020 krijgen aanmelders hier bericht over.

VERVOLG PROCES Alle verkregen informatie wordt verwerkt in een concept Regionale Energiestrategie (RES). Hier moeten vervolgens alle betrokken overheden (provincie, gemeenten en waterschap) een besluit over nemen.

MEER INFORMATIE Meer lezen over Regionale Energiestrategie? Kijk op www.ouder-amstel.nl/res.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie