‘Versneld aanpassen aan gevolgen van klimaatverandering noodzakelijk’

29 okt, 10:13 Natuur en milieu
Archief
Wateroverlast na een hevige regenbui.
Wateroverlast na een hevige regenbui.

OUDER-AMSTEL Uit het maandag gepresenteerde Klimaatsignaal van het KNMI blijkt dat klimaatverandering sneller gaat dan eerder verwacht en grote effecten zal hebben. Zo zullen extreme droogte en hoosbuien vaker voorkomen en zal de zeespiegelstijging sneller stijgen. Rogier van de Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, roept onder meer op om van het versneld aanpassen aan extreem weer een topprioriteit te maken. “Dat moet hoger op de agenda.” Het waterschap Amstel Gooi en Vecht, dat in deze regio verantwoordelijk is voor het waterbeheer, heeft 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor plannen van inwoners om hun woonwijk klimaatbestendig te maken. 

Een artikel over het uiterst sombere bericht van de KNMI verontruste ook burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel. Ze sprak deze week in haar weekbericht naar aanleiding van het klimaatbericht van het KNMI van de code rood voor het klimaat. ‘Bij het lezen van het artikel zag ik opeens een beeld van een overstromende Amstel voor met me. Gaat het hier straks net als in Limburg afgelopen zomer? Het is tijd voor ‘Deltawerken’. En dan doel ik niet in de eerste plaats op hoogstandjes van ingenieurs, ook al zijn die natuurlijk nodig. Maar vooral op het feit dat we ons aan moeten passen en inspelen op een werkelijkheid die we niet meer kunnen ontkennen.’ 

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.