Beschermers Amstelland vragen lokale politiek om behoud van open landschap

31 okt, 10:00 Natuur en milieu
Naomi Heidinga
Uitzicht vanaf de toren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel.
Uitzicht vanaf de toren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel.

AMSTELVEEN De stichting Beschermers Amstelland heeft politieke partijen in Amstelveen, Ouder-Amstel en Amsterdam opgeroepen om bescherming van het open landschap rond de Amstel expliciet in hun verkiezingsprogramma’s op te nemen. De organisatie deed dat met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 gehouden worden. De organisatie wil verdere verstedelijking van het gebied tegengaan en verzet zich ook tegen eventuele plannen voor plaatsing van windturbines in het gebied. Ook de provincie Noord-Holland maakt zich sterk om het landschap tegen stedelijke druk te beschermen.

Stichting Beschermers Amstelland roept de politieke partijen in de drie gemeenten op om actief gezamenlijk beleid te ontwikkelen om het huidige karakter van Amstelland te behouden. De stichting zet zich in voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk agrarisch gebied met grote natuurwaarden. Boeren spelen daarbij een belangrijke rol als beheerders van het land. Daarnaast moet er ook gerecreëerd kunnen worden met respect voor het landschap, de natuur en de cultuurhistorie.

KWETSBAAR Het gebied waar de organisatie zich sterk voor maakt, valt grotendeels samen met de Amstelscheg die provincie Noord-Holland in 2020 heeft aangewezen als bijzonder provinciaal landschap. Het open polderland aan weerszijden van de ..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.