Overgang naar aardgasvrij in Ouder-Amstel op vrijwillige basis

4 nov, 14:21 Natuur en milieu
Pixabay
Fornuis met gasbranders
Fornuis met gasbranders

OUDER-AMSTEL De overgang naar aardgasvrij gaat in Ouder-Amstel op vrijwillige basis. Dat is een van de uitgangspunten uit de Transitievisie Warmte die het college van B en W ter goedkeuring aan de gemeenteraad heeft voorgelegd. In de visie staat beschreven welke stappen inwoners, gemeente, woningcorporaties, netbeheerders en ondernemers moeten zetten om uiteindelijk tot een aardgasvrij Ouder-Amstel te komen. Het gaat daarbij om kleine stappen. ‘We werken stap-voor-stap. We gaan niemand dwingen om over te stappen. We houden de overgang zo betaalbaar mogelijk en we doen het samen,’ aldus de uitgangspunten in de Transitievisie.

 in het nationale Klimaatakkoord is in 2019 afgesproken dat vanaf 2050 alle gebouwen in Nederland duurzaam moeten worden verwarmd. Om dit doel te bereiken moeten alle gemeenten uiterlijk eind 2021 een Transitievisie Warmte opgesteld hebben. Om hieraan te voldoen heeft de gemeente de afgelopen maanden de energetische situatie in Ouder-Amstel in kaart gebracht en de Transitievisie uitgewerkt. 

URGENT Wethouder Axel Boomgaars (Milieu en Duurzaamheid) wijst er in de voorwoord van de visie op dat de warmtetransitie urgent is: ‘Om onze gebouwen te verwarmen verbruiken we fossiele brandstoffen. Wereldwijde klimaatverandering is daarvan een direct gevolg. Het klimaat verandert in rap tempo, maar daar kunnen we wat aan doen. Doo..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.