Overgang naar aardgasvrij in Ouder-Amstel op vrijwillige basis

4 nov, 14:21 Natuur en milieu
Pixabay
Fornuis met gasbranders
Fornuis met gasbranders

OUDER-AMSTEL De overgang naar aardgasvrij gaat in Ouder-Amstel op vrijwillige basis. Dat is een van de uitgangspunten uit de Transitievisie Warmte die het college van B en W ter goedkeuring aan de gemeenteraad heeft voorgelegd. In de visie staat beschreven welke stappen inwoners, gemeente, woningcorporaties, netbeheerders en ondernemers moeten zetten om uiteindelijk tot een aardgasvrij Ouder-Amstel te komen. Het gaat daarbij om kleine stappen. ‘We werken stap-voor-stap. We gaan niemand dwingen om over te stappen. We houden de overgang zo betaalbaar mogelijk en we doen het samen,’ aldus de uitgangspunten in de Transitievisie.

 in het nationale Klimaatakkoord is in 2019 afgesproken dat vanaf 2050 alle gebouwen in Nederland duurzaam moeten worden verwarmd. Om dit doel te bereiken moeten alle gemeenten uiterlijk eind 2021 een Transitievisie Warmte opgesteld hebben. Om hieraan te voldoen heeft de gemeente de afgelopen maanden de energetische situatie in Ouder-Amstel in kaart gebracht en de Transitievisie uitgewerkt. 

URGENT..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek 3 okt, 12:00 Nieuwbouw in Duivendrecht: ‘blij dat er meer betaalbare woningen bijkomen in gemeente’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 26 sep, 09:38 Kettinggesprek Robin Witteveen: ‘Fietsen achter het bureau heb ik nooit begrepen’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 22 sep, 09:00 Jumbo Sluisplein wil uitbreiden
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 21 sep, 11:30 Burendag bij Zonnehuis Theresia
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 19 sep, 09:53 Lokale aanpak van crises
PREMIUM
Afbeelding
Zorg 18 sep, 11:30 Marian Maas neemt na 47 jaar afscheid van Ziekenhuis Amstelland: ‘Mijn hart ligt in de zorg’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.