PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

In Ouder-Amstel diverse parkeerterreinen geschikt voor overkapping met zonnepanelen

Natuur en milieu
Foto: Foto: Johannes Abeling
31 jan. 2022, 16:00
Voorbeeld van parkeerterrein met overkapping met zonnepanelen. Deze overkappingen bevinden zich sinds twee jaar in Bloemendaal aan Zee.
Voorbeeld van parkeerterrein met overkapping met zonnepanelen. Deze overkappingen bevinden zich sinds twee jaar in Bloemendaal aan Zee.
OUDER-AMSTEL

In Ouder-Amstel zijn diverse parkeerterreinen in principe geschikt voor het plaatsen van een overkapping met zonnepanelen. Dat blijkt uit een overzicht van Park the Sun. De parkeerterreinen bevinden door de hele gemeente, zoals bij de Ouderkerkerplas en aan de Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk en aan de Borchlandweg in Duivendrecht. Met de zonnepanelen kan duurzame energie opgewekt worden voor onder meer laadpalen voor elektrische auto’s en verlichting van het parkeerterrein. De provincie Noord-Holland stimuleert de overkapping van parkeerterreinen met zonnepanelen met een speciale subsidieregeling. 

Dat de plekken geschikt zijn voor plaatsing van overkappingen met zonnepanelen, betekent niet direct dat ze hier ook daadwerkelijk zullen komen. Daarvoor zijn nog heel wat obstakels te overwinnen. Zo kunnen eventuele overkappingen weerstand oproepen als omwonenden vinden dat ze niet in het straatbeeld of het landschap passen. Een ander nadeel is..

Deel dit artikel via: