Voedselbank voor Bijen Ouderkerk
Voedselbank voor Bijen Ouderkerk Eigen foto

Voedselbanken voor Bijen opent deuren in Ouderkerk

7 april 2022 om 11:30 Natuur en milieu

OUDERKERK The Pollinators roepen heel Nederland op om te gaan bijvoeren. Bestuivende soorten zoals bijen en vlinders hebben niet genoeg te eten en daarom openen The Pollinators dit jaar voor de vijfde maal de Voedselbanken voor Bijen. Ook in Ouderkerk, bij thegreenlist.nl van Saskia Sampimon-Versneij. Iedereen kan daar gratis bloemzaad ophalen. 

NATIONALE ZAAIDAG Op 22 april - Nationale Zaaidag – zaait heel Nederland in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte. De meer dan 15 verschillende soorten bloemen die daaruit voortkomen zijn een welkome versnapering voor hongerige bijen. 1500 particulieren hebben zich omgeschoold tot Voedselbank voor Bijen. Zij worden bevoorraad met zakjes bijvriendelijk bloemzaad. Vanaf 1 april kunnen inwoners bij een Voedselbank voor Bijen terecht voor hun eigen voorraadje krachtvoer voor bijen. Via de website voerdebijbij.nl is de dichtstbijzijnde Voedselbank voor Bijen te vinden.

THE POLLINATORS The Pollinators zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen en daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens. Bestuivende soorten hebben het erg moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. En dat kan! Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct. www.voerdebijbij.nl 

THEGREENLIST Thegreenlist.nl is het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Saskia Sampimon-Versneij: “Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht naar een groener leven, is uitgegroeid tot de nummer één plek voor mensen die groener, minder, lokaler, anders willen. Op Instagramblog en vlog ik dagelijks over mijn zoektocht. Ik doe dit op journalistieke wijze en in volledige openheid, ook om te laten zien wat wel en niet mogelijk is voor mij. Met mijn positieve en open benadering ga ik het gesprek aan met mijn lezers en volgers.”

De campagne wordt mogelijk gemaakt door organisaties die zich hebben aangesloten bij de Nationale Zaaicoalitie, waaronder Natuurhuisje.nl, de Bijenkorf, Pukka Thee, Heijmans en Everday. Dankzij hen en vele andere bedrijven kunnen The Pollinators gratis bloemzaad verstrekken en kan iedereen meezaaien voor bijen.

Bijvriendelijke bloemen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie