GroenLinks met afvalzakken
GroenLinks met afvalzakken femke Soppe

GroenLinks prikt zwerfafval en gaat in gesprek

Natuur en milieu

DUIVENDRECHT GroenLinks Ouder-Amstel heeft op 23 april afval geprikt in Duivendrecht. Met zes personen van de lokale GroenLinks afdeling zijn vijf zakken afval opgehaald. Naast een schonere omgeving levert het ook nuttige informatie op over wat er leeft bij de inwoners. Naar aanleiding hiervan gaat GroenLinks vragen stellen over het legen van de vuilnisbakken op het dorpsplein. 

GroenLinks Ouder-Amstel probeert regelmatig zichtbaar te zijn in de gemeente en in gesprek te komen met haar inwoners. Dit is natuurlijk actief gedaan tijdens de verkiezingstijd, maar het doel van de lokale fractie is dit ook buiten verkiezingstijd te blijven doen. 

Gonny Meesters: “Afval prikken is een eenvoudige manier om iets bij te dragen aan onze gemeente. Via Duo+ krijgen we alle benodigdheden en je bent lekker 2 uurtjes buiten bezig. Daarnaast is het ook een sociale bezigheid. Zo werden we er op gewezen dat de afvalbakken op het Dorpsplein vaak helemaal vol zitten er er daardoor veel afval op straat beland. Hier kunnen wij dan actie op ondernemen.”

Na een bredere inventarisatie blijkt dat dit probleem op meer plekken voorkomt, bijvoorbeeld bij de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel. GroenLinks zal hier mondelinge vragen over stellen tijdens de commissie ruimte. 

GroenLinks gaat door met afval prikken in de gemeente en zal zoveel mogelijk aansluiten bij lokale initiatieven die er al zijn. Wie interesse heeft kan contact opnemen. 

advertentie
advertentie