Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland

1 aug, 14:01 Natuur en milieu
Hans Blomvliet
In geval van nood heeft Waternet een grote waterbuffer achter de hand in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
In geval van nood heeft Waternet een grote waterbuffer achter de hand in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

OUDER-AMSTEL Ondanks de regenachtige zondag die we net achter de rug hebben, zijn de problemen met de droogte nog lang niet opgelost. Ook andere landen kampen met dit probleem. De waterstanden in de Rijn, de Maas en de IJssel zijn daardoor momenteel extreem laag. Gezien de weersvoorspellingen is de verwachting dat de droogte in augustus verder zullen toenemen. Desondanks hoeven de inwoners van Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen zich geen zorgen te maken over de drinkwatervoorziening, meldt Waternet. De droogte kan mogelijk wel een risico vormen voor veendijken, waarin scheuren kunnen ontstaan. Waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) heeft daarom extra controles ingesteld.


Door de aanhoudende droogte staat 2022 momenteel op de zesde plek in de top 10 van droogste jaren ooit. Weeronline verwacht dat de zon dankzij hogedrukgebieden ook de komende weken volop de kans krijgt om te schijnen en dat buien uitblijven. Hoewel de voorspellingen gunstig zijn voor zomerse activiteiten, zijn de voorspelde hitte en droogte slechts nieuws voor de natuur. Volgens Weeronline kunnen door de aanhoudende droogte plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen gaan vallen.

ERVARING Ook Waternet, de drinkwaterleverancier in deze regio, houdt er rekening mee dat de droogte in Nederland voorlopig blijft aanhouden en dat dit gevolgen kan hebben voor de bronnen voor het drinkwater. Ter geruststelling laat Waternet weten ..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.