Afbeelding
sportiefouder-amstel.nl

Mogelijk IKC op locatie Bindelwijk

4 september 2019 om 19:00 Nieuwbouw

OUDERKERK Het college heeft de gemeenteraad een voorstel voorgelegd om een verdiepend onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheden van de bouw van een Integraal Kindcentrum (IKC) op de locatie van de Bindelwijk met behoud van de sporthal.

KOFSCHIP EN AMSTELSCHOOL Reden voor het onderzoek is dat de schoolgebouwen van het Kofschip en de Amstelschool toe zijn aan vervanging. Ook heeft het schoolbestuur aangegeven beide scholen onder één dak te willen huisvesten in een Integraal Kindcentrum, een IKC. Een IKC is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Hier gaan kinderen onder één dak naar de kinderopvang, de basisschool en naar de buitenschoolse opvang. De wens om een IKC te realiseren sluit goed aan bij het gemeentelijk onderwijsbeleid.

Locatie Bindelwijk heeft naar de mening van het college de meeste aanknopingspunten voor verder onderzoek naar mogelijkheden van nieuwbouw. Andere onderzochte locaties Ouderkerk-Oost, Jacob van Ruisdaelweg (in het huidige Willem-Alexanderpark) en de bestaande locaties van de huidige scholen zijn minder geschikt vanwege perceelgrootte, bereikbaarheid, parkeergelegenheid en kosten.

GEMEENTERAAD Op donderdag 26 september beslist de gemeenteraad over het voorstel van het college. Als de gemeenteraad hiermee instemt, is de verwachting dat het onderzoek rond de zomer van 2020 gereed is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie