In grote lijnen zou De Nieuwe Kern er zo uit moeten gaan zien.
In grote lijnen zou De Nieuwe Kern er zo uit moeten gaan zien. Archief BDU

Gebiedsconferentie De Nieuwe Kern

3 september 2020 om 07:00 Nieuwbouw

OUDER-AMSTEL De afgelopen maanden hebben bewoners, organisaties en gebiedsgebruikers tijdens een participatietraject hun mening gegeven over de Concept Structuurvisie voor De Nieuwe Kern, de nieuwe wijk die tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 zal verrijzen. Woensdagavond 16 september wordt dit participatietraject afgesloten via een online gebiedsconferentie.

GEMEENTE REAGEERT Tijdens deze conferentie worden de opgehaalde wensen, zorgen en ideeën door onderzoeksbureau Tertium gepresenteerd en reageert verantwoordelijk wethouder Marian van der Weele van Ouder-Amstel in de studio. Zij geeft aan op welke manier de concept-structuurvisie kan worden aangescherpt, aangevuld of aangepast. Ook gaat zij het gesprek aan met een aantal deelnemers uit het participatietraject, en beantwoordt zij vragen van deelnemers aan de conferentie.

DE NIEUWE KERN Tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 moet de komende jaren een nieuwe wijk verrijzen. In het gebied dat nu nog bekend staat als De Nieuwe Kern komt ruimte voor 4.500 woningen rondom een groot stadspark, 250.000 m² voor bedrijven, horeca, kantoren en uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax. 

AANMELDEN De conferentie start op woensdag 16 september om 20.30 uur en eindigt om 22.15 uur. Aanmelden kan via de website van Pakhuisdezwijger.nl/.

advertentie
advertentie