Amstelland niet in beeld als zoekgebied voor woningbouw in groene gebieden

8 jun, 17:00 Nieuwbouw
Naomi Heidinga
Koeien in de Bovenkerkerpolder.
Koeien in de Bovenkerkerpolder.

AMSTELLAND Amstelland is bij het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) niet in beeld als zoekgebied voor woningbouw in groene gebieden buiten de steden. Bij de in Noord-Holland gelegen zoekgebieden die het instituut op het oog heeft, gaat het om landbouwgronden in Haarlemmermeer en bij Amsterdam-Noord, Purmerend en Alkmaar Oost. Dat blijkt uit het gisteren verschenen rapport ‘Ruimtelijke ordening en bouwlocaties - De potentie van woningbouw in de groene omgeving’ van het EIB. 

Het instituut deed onderzoek in de zeven provincies die de meeste behoefte hebben aan nieuwe woningen: Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant. Van de miljoen woningen die er volgens de landelijke politiek in ons land vanwege de bevolkingsgroei bij moeten komen, moeten er circa 900.000 in deze zeven provincies verrijzen. Volgens het EIB wordt dat echter bij lange na niet gehaald. gezien de plannen die nu op tafel liggen. Daaruit blijkt dat er tot 2030 maar 600.000 woningen in deze provincies gebouwd worden, circa 300.000 minder dan beoogd. 

PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.