Meer ruimte voor woningbouw in Schiphol-regio bij aanpassing baangebruik

18 jun, 16:40 Nieuwbouw
René de Leeuw
Afbeelding

SCHIPHOL  Door de start- en landingsbanen op Schiphol anders te gebruiken en de capaciteit van deze banen terug te brengen, kunnen duizenden woningen in de regio extra gebouwd worden. Dat stellen Milieudefensie en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland op basis van onderzoek dat zij hiernaar hebben laten doen. Zo zou het sluiten van de Zwanenburg- en Aalsmeerbaan naar schatting ruimte opleveren voor 50.000 tot 120.000 woningen.

Ruimte voor de bouw van extra woningen is in deze regio hard nodig. In de Metropoolregio Amsterdam moeten tot 2040 circa  250.000 woningen verrijzen om de woningnood in de Randstad het hoofd te kunnen bieden. De ruimte voor die nieuwe woningen is in deze regio nu beperkt omdat geluidshinder door vliegtuigen gemeenten rondom Schiphol beperkt in hun mogelijkheden om te bouwen. Zo heeft Amstelveen na de bouw van de nieuwe wijk De Scheg (ten zuiden van Westwijk) de grenzen van de uitbreidingsmogelijkheden bereikt vanwege de geluidscontouren rond Schiphol.

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.