Afbeelding
Coherente

Duivendrecht: toeloop of leegloop

13 april 2022 om 11:30 Nieuwbouw

DUIVENDRECHT In de directe omgeving van Duivendrecht rukt de stad op: er wordt nu en in de nabije toekomst gebouwd in Entrada, Weespertrekvaartbuurt, Overamstel, De Nieuwe Kern, Holland Park, Amstel 3 en in het ArenA-gebied. Wat gaat dit betekenen voor de inwoners van het huidige Duivendrecht?

VOORZIENINGEN Voor de verkeersdrukte, voor het groen en voor de voorzieningen waar zij gebruik van kunnen maken. Zo openen deze zomer een middelbare school en een sporthal hun deuren op de noordgrens van Duivendrecht in het nieuwe Bajeskwartier. Ook in de Nieuwe Kern komt mogelijk een middelbare school en zijn sportvoorzieningen gepland. Sport en onderwijs dichtbij, een mooi vooruitzicht! 

VERSCHRALING Maar tegelijkertijd kan er ook verschraling optreden: gaan bijvoorbeeld de Openbare Bibliotheek en de welzijnsinstelling Coherente drie vestigingen in Ouder-Amstel in de lucht houden? In het Dorpshuis Duivendrecht, in Ouderkerk én in de Nieuwe Kern? Dat is lang niet zeker. Mochten de OBA en Coherente Duivendrecht verlaten en zich in de Nieuwe Kern vestigen, is het Dorpshuis dan nog te exploiteren? Hetzelfde geldt voor de winkelvoorzieningen op het Dorpsplein: komt er toeloop vanuit de nieuwe wijken of is er juist leegloop door de aantrekkingskracht van winkels in Bajeskwartier en de Nieuwe Kern?

BIJEENKOMST Kortom: de verstedelijking rondom Duivendrecht kan positief én negatief uitpakken voor het huidige dorp. Daarom belegt de werkgroep Openbare Ruimte Coherente een informatie- bijeenkomst op dinsdag 19 april om 19.30 uur in het Dorpshuis te Duivendrecht. Om een goed woon- en leefklimaat in Duivendrecht te behouden is de komende tijd veel werk aan de winkel. Daarom zoekt de werkgroep nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tijdens de bijeenkomst, via 020-6993164 of per email: info@coherente.nl

advertentie
advertentie