Bas van Dam (CEO Being) en wethouder Axel Boomgaars heffen het glas op de oplevering van The Joan.
Bas van Dam (CEO Being) en wethouder Axel Boomgaars heffen het glas op de oplevering van The Joan. Gemeente Ouder-Amstel

Werkstad OverAmstel eye-catcher rijker met The Joan

7 mei 2022 om 11:30 Nieuwbouw

OUDER-AMSTEL De Werkstad OverAmstel verandert steeds meer van een klassiek industrieterrein naar een veelzijdig en levendig gebied, waarin diverse functies samenkomen. Maandag leverde projectontwikkelaar Being ‘The Joan’ op aan eigenaar eigenaar Jacana B.V. en is het gebied weer een eye-catcher rijker. 

Wethouder Axel Boomgaars is erg enthousiast: “The Joan is een prachtig voorbeeld van waar we als gemeente Ouder-Amstel naartoe willen in dit gebied, dat wij Werkstad OverAmstel noemen. Het gebouw biedt een diversiteit in werkvormen. Het voegt kwaliteit toe die de Werkstad prettiger maakt om te verblijven en er wordt een verduurzamingsslag gemaakt. Door wonen toe te voegen in andere delen van het gebied, komt de Werkstad tot leven. The Joan is daarin een stoere pionier.”

BLIKVANGER ‘The Joan’ is een blikvanger langs de A10 bij. Het ontwerp van OZ kenmerkt zich door een glazen gevel met stalen kruizen en een open uitstraling. Het gebouw bestaat uit circa 24.000 vierkante meter flexibele kantoor- en creatieve bedrijfsruimte verdeeld over acht verdiepingen en een horecafaciliteit aan de Joan Muyskenweg (The Joan I). Naast het kantoorgebouw is een afzonderlijk parkeerhuis gerealiseerd met een grote fiets- en scooterstalling en 376 autoparkeerplekken, waarvan 30 voor elektrische auto’s (The Joan II). Met zowel een BREEAM Excellent als een WELL Platinum certificaat, is The Joan één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen van Metropoolregio Amsterdam.

SPEERPUNTEN Flexibiliteit, duurzaamheid en gezond werken zijn de belangrijkste speerpunten van The Joan. De ruime verdiepingen kunnen volledig naar wens worden ingedeeld en bieden de mogelijkheid tot onderlinge interne trapverbindingen. Grote raampartijen zorgen voor veel natuurlijk licht en een wijds uitzicht. Iedere etage is voorzien van groene wanden (de groene longen van het gebouw) die leven en kleur toevoegen aan de werkomgeving. Duurzame oplossingen zoals een mossedumdak, waterreservoirs en klimaatplafonds zorgen niet alleen voor een uiterst energiezuinig gebouw, maar dragen ook bij aan een gezonde en comfortabele werkplek. 

The Joan is een ontwikkeling van Being en Steengoed BMA in samenwerking met vastgoedinvesteerder Cromwell Property Group. Het ontwerp van The Joan is van OZ en Arcadis. Drees & Sommer was verantwoordelijk voor het bouwmanagement. De bouw van het nieuwe kantoorgebouw was in handen van Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek.

The Joan
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie