Impressie van het nieuwe complex The Dialogue gezien vanaf de Johan Blookerweg. Links komen de commerciële
voorzieningen, in het midden de ingang richting binnentuin en fietsenstalling en rechts
de entrees voor het Gastenhuis.
Impressie van het nieuwe complex The Dialogue gezien vanaf de Johan Blookerweg. Links komen de commerciële voorzieningen, in het midden de ingang richting binnentuin en fietsenstalling en rechts de entrees voor het Gastenhuis. Aangeleverd

Eerste bestemmingplan voor woningbouw in Werkstad OverAmstel

25 november 2022 om 11:08 Nieuwbouw

OUDER-AMSTEL De gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft op 24 november het bestemmingsplan voor Wenckebachweg 144-148 vastgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt als eerste woningbouw mogelijk in Werkstad OverAmstel. Dit gebied transformeert van een klassiek bedrijventerrein naar een gemengd woon-werkgebied. Met het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen de projectontwikkelaars Amvest en COD een vergunning aanvragen voor de realisatie van woongebouw The Dialogue.

The Dialogue wordt een duurzaam gebouw met 430 woningen en 8.000 vierkante meter voor voorzieningen. Op de begane grond komt ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening met 42 zorgunits voor mensen met dementie.

Dit gehele initiatief past binnen het ruimtelijk beleid van de gemeente Ouder-Amstel om het voormalig Amstel Businesspark Zuid te transformeren tot een eigentijds, stedelijk gebied. Om dit initiatief mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan gemaakt.

VEEL WONINGEN “Dit is de eerste grote toevoeging van woningen in gemeente Ouder-Amstel,” geeft wethouder Barbara de Reijke aan. “430 woningen is veel. Normaal gesproken komen er jaarlijks 40 tot 80 betaalbare huurwoningen beschikbaar en nu 123 sociale huurwoningen in één keer. In The Dialogue komt een mooie mix van wonen en werken.”

Het woongebouw krijgt 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen, aangevuld met horeca, een kleinschalige supermarkt en bedrijvigheid. Amvest wordt eigenaar van de huurwoningen in het middensegment en het Gastenhuis. Woonstichting Lieven De Key neemt de sociale huurwoningen af. De start bouw is gepland in september 2023.

Ook het openbaar gebied en het groen rondom het woongebouw krijgen met deze ontwikkeling meer kwaliteit. Ouder-Amstel werkt in dit gebied samen met gemeente Amsterdam. Gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van de openbare ruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie