Impressie van bebouwing in Werkstad Overamstel
Impressie van bebouwing in Werkstad Overamstel Gemeente Ouder-Amstel

Infoavond ‘Duivendrecht: dorp in de stad’ in teken van Werkstad Overamstel

23 september 2023 om 09:00 Nieuwbouw

DUIVENDRECHT De Werkgroep Openbare Ruimte van Coherente houdt op donderdagavond 5 oktober de tweede aflevering van ‘Duivendrecht: dorp in de stad’. Tijdens de informatieavond staat dit keer Werkstad Overamstel centraal. De avond is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de stadsontwikkeling om zich heen en vragen heeft hoe dit uit gaat pakken voor Duivendrecht.

Vorig jaar informeerden de werkgroep belangstellenden over de stadsgroei in de regio Zuidoost, van Amstelstation tot aan Arena. Nu wordt de aandacht gericht op het noordelijk deel van de eigen gemeente, genoemd Werkstad Overamstel. Het betreft Entrada, de Weespertrekvaartbuurt, en het gebied tussen de Makro en metrostation Overamstel. In dit gebied worden grootschalige ontwikkelingen verwacht: er is ruimte voor 3.500 woningen. Ook nieuwe bedrijven, hotels en kantoren gaan zich er vestigen zoals de persgroep DPG , Amstel Designdistrict, de Centrale en theJoan.

WAT GAAN DUIVENDRECHTERS MERKEN?

Werkstad Overamstel zal dus een forse groei van inwoners, hotelgasten en werknemers te zien geven. Tijdens de informatieavond komt aan bod wat Duivendrechters hiervan gaan merken, kondigt de werkgroep aan: ‘Hoe zal het gaan met de afwikkeling van het verkeer, wie komen er te wonen, gaan we tegen hoogbouw aankijken, kunnen onze kinderen nog in de buurt naar school en lopen onze winkels leeg of raken ze overvol?’

De informatieavond begint donderdag 5 oktober om 19.30 uur en vindt plaats in Dorpshuis Duivendrecht. De gemeentelijke Projectgroep Werkstad Overamstel zal een presentatie geven. Daarna bestaat gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst wordt voorgezeten door L. de Vré.

Voor meer informatie: 020-699.3164 of info@coherente.nl en coherente.nl/duivendrecht/werkgroep-openbare-ruimte. De website van de gemeentelijke projectgroep is te vinden op: werkstadoveramstel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie