De plannen van der Van der Looskwartier.
De plannen van der Van der Looskwartier. Gemeente Ouder-Amstel

Vertraging project Van der Looskwartier: asbest en bezwaren omwonenden

30 september 2023 om 17:29 Nieuwbouw

OUDERKERK In de raadsvergadering van afgelopen donderdag is er een update geweest over de voortgang van het project Van der Looskwartier in Ouderkerk. Fractievoorzitter José Gerards van Ouder-Amstel Anders vroeg zich af waarom het project al enige weken stil ligt. De partij maakt zich zorgen over de vertraging in het project en stelde daarover vragen aan de verantwoordelijk wethouder Victor Frequin (Wonen).

Er is al een poosje een nijpend tekort aan woningen in de gemeente. Diverse projecten staan op stapel. De sloop van de woningen aan de oude Theresiastraat en Van der Loosstraat had inmiddels al ruim voltooid kunnen zijn, mits er geen problemen waren geweest. Wethouder Frequin duidde donderdag twee problemen aan. 

ASBEST

Eén van de problemen is een technische. “Er is namelijk asbest gevonden tijdens de sloop, welke ook nog eens lastig te verwijderen is. Daardoor duurt de sloop inmiddels al een half jaar langer. Dat heeft dus invloed op de planning”, zo gaf de wethouder aan.

BEZWAREN 

Daarnaast is er een bezwaar door omwonenden, waardoor er ook vertraging is. “Raad van State heeft een voorlopige voorziening uitgesproken in het voordeel van het plan. Die heeft de bezwaren van de bewoners in de gewone voorziening afgewezen. Daarna kan er nog een bodemprocedure gestart worden, dit is ook gedaan door de bewoners”, zo geeft hij aan. “Dus er zit een technische vertraging in (asbest) en er zit een vertraging in de procedure”, zo vat de wethouder samen. Frequin geeft aan dat hij niet weet wanneer de rechter uitspraak doet in de bodemprocedure, maar geeft aan dat de gemeente daar achteraan zit en vaart wil maken.

MEDIO 2024?

Frequin geeft daarna aan dat hij persoonlijk frequent contact heeft met de directeur van Eigen Haard (verantwoordelijke voor de bouw) over de voortgang. Hij legt aan de raad uit dat, zodra de sloop gerealiseerd is en mede afhankelijk van de procedure, dat hij er dan vanuit gaat dat de bouw zo snel mogelijk kan beginnen. Mogelijk medio 2024.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie