Afbeelding
Archief

Bindelwijklocatie IKC niet meer op raadsagenda

26 september 2019 om 15:00 Onderwijs

OUDER-AMSTEL Het raadsvoorstel voor een verdiepend onderzoek naar een integraal kindcentrum (IKC) op de Bindelwijklocatie staat niet meer op de agenda van de gemeenteraad op donderdag 26 september. Ook de bijeenkomst voor omwonenden op maandag 30 september gaat niet door.

MEER TIJD NODIG Het schoolbestuur heeft het college verzocht om het raadsvoorstel niet te laten behandelen. Reden hiervoor is dat het schoolbestuur meer tijd wil nemen om in gesprek te gaan met haar medezeggenschapsraad en de ouders van de Amstelschool en het Kofschip. Dit acht het schoolbestuur nodig omdat bij de ouders nog veel vragen leven over de nieuwbouw onder één dak. Dit bleek uit ouderavonden op beide scholen op dinsdag 24 september.

TERUGTREKKEN VOORSTEL Het college vindt het belangrijk dat de medezeggenschapsraad en haar achterban (ouders) voldoende ruimte krijgen om zich te verdiepen in de wens voor nieuwbouw op één locatie. Het college is daarom ingegaan op het verzoek van het schoolbestuur en heeft het voorstel teruggetrokken. De raad is hiermee akkoord gegaan.

advertentie
advertentie