Dank voor de leerkrachten van ouders en kinderen.
Dank voor de leerkrachten van ouders en kinderen. Amstelschool

Het is stil op de Amstelschool

22 april 2020 om 11:30 Onderwijs

OUDERKERK Een lege school, nog een enkele leerling op het schoolplein, dit voelt zo onnatuurlijk. Half maart moest de Amstelschool in verband met de coronamaatregelen de deuren sluiten voor de leerlingen en vanaf die dag startte een bijzondere tijd; de kinderen kregen opeens thuis onderwijs.

Elke week komen ouders, onder strakke voorwaarden, nieuw werk ophalen en gemaakt werk inleveren, daarnaast zijn er ook digitale opdrachten. "Wij hebben bewust gekozen voor deze mix, omdat wij merken dat het best lastig is voor ouders die thuis werken en meerdere kinderen om computers en laptops te delen. Voor veel ouders is deze situatie sowieso pittig, opeens drie rollen; die van ouder, werknemer en nu ook een beetje als juf of meester thuis. Daar hebben wij als team heel veel bewondering voor."

WEEKPROGRAMMA Het weekprogramma bestaat dan ook uit een vast deel met de kernvakken en een facultatief deel. Want ook al is het dan niet het 'normale' programma van school, kinderen leren nu op een andere manier ook veel en ouders en kinderen moeten het zonder teveel stress kunnen volhouden.

VERSNELD DE DIGITALE WERELD IN "Binnen ons programma bieden wij nu digitale instructiefilmpjes, online meetings met de groep, extra online vragenuurtjes, instructies en ontzettend leuke vlogs en challenges van de leerkrachten. Zelfs onze vakdocenten voor muziek, gym, dans en handvaardigheid geven nu wekelijks fantastische digitale lessen. We zijn echt versneld de digitale wereld in gestapt, dit is spannend, maar biedt ook zoveel mooie kansen. Waar nodig kunnen wij nu heel goed 1op1 of in kleine groepjes begeleiden, dit is even wennen zo op afstand, maar dit werkt heel goed.", zegt een woordvoerder van de school.

OUDERS Ouders geven ook aan dat het erg leuk is dat ze nu een kans krijgen om meer inzicht in het schoolwerk te krijgen. "We missen de kinderen ontzettend, maar gelukkig krijgen wij via de ouders regelmatig leuke berichtjes, foto's en filmpjes. Over en weer is de dankbaarheid groot, samen houden we het vol!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie