Plan Amstelschool en Kofschip naar locatie Bindelwijk.
Plan Amstelschool en Kofschip naar locatie Bindelwijk. Archief BDU

Onderwijsgroep Amstelland doet aanvraag voor nieuwe huisvesting Kofschip en Amstelschool

2 oktober 2020 om 11:04 Onderwijs

OUDERKERK Onderwijsgroep Amstelland heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor het onder één dak huisvesten van de Ouderkerker basisscholen Het Kofschip en de Amstelschool. Een lang gekoesterde wens voor nieuwbouw, waarvoor al eerder een aanvraag lag en waarover de gemeente al lange tijd met het bestuur van De Onderwijsgroep Amstelland gesprekken voert. Het streven is dat op de nieuwe locatie ook kinderopvang wordt aangeboden.

ONDER ÉÉN DAK Het schoolbestuur geeft in de aanvraag aan altijd voor het best mogelijke onderwijs te gaan en dat nieuwbouw bijdraagt aan de onderwijskwaliteit. Zo kunnen sommige ruimtes worden gedeeld, wat ervoor zorgt dat zowel de leerlingen als leerkrachten letterlijk meer ruimte tot hun beschikking hebben. In de aanvraag staan een aantal criteria benoemd, waaraan voldaan zou moeten worden bij nieuwbouw, zoals het behoud van de eigen identiteit van beide scholen en een uitstekende verkeersveiligheid.

BINDELWIJK De gemeente heeft in verband met de eerdere aanvraag al verschillende onderzoeken gedaan en daaruit kwam De Bindelwijk als potentiële nieuwe locatie naar voren. Naar verwachting buigt de raad zich in november over het voorstel tot verdiepend onderzoek naar de haalbaarheid van de beoogde locatie voor de nieuwbouw. Als zij groen licht geeft, zal de gemeente ook het gesprek met onder meer de omwonenden van de Bindelwijk aangaan.

Een groep ouders ging begin dit jaar in verzet zich tegen deze plannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie