Leerlingen Kofschip
Leerlingen Kofschip Sophie de Bruin

Groep 8 Het Kofschip op schoolkamp

Onderwijs

OUDERKERK Groep 8 van Basisschool Het Kofschip is woensdag 28 september op schoolkamp gegaan. Op Het Kofschip is de keuze gemaakt om het schoolkamp aan het begin van het schooljaar te doen zodat dit bijdraagt aan de groepsvorming. 

Het kamp zorgt er ieder jaar weer voor dat de kinderen van groep 8 nog meer een hechte groep worden. Dit zorgt voor een onvergetelijk laatste basisschooljaar waarin ze als hechte groep veel mooie herinneringen op zullen doen. Bij een schoolkamp organiseren komt een hoop kijken. Gelukkig is er een groep ouders die de juffen hierbij ondersteunen. Tijdens een voorbereidingsoverleg vertelde juf Sanne dat vorig jaar een van de avonden het eten ‘gesponsord’ werd door het bedrijf van de vader van een kind. Dit bracht de kampouders op het idee om ook op zoek te gaan naar sponsoren. Op die manier houden ze het kamp voor alle ouders toegankelijk. Een idee waar directrice Maartje van den Heuvel ook achter staat en verder uit wil rollen vanuit het ‘gelijke kansen’ beleid zodat dit idee jaarlijks voortgezet kan worden.  

LANGS DE WINKELS De kinderen van groep 8 waren hier ook enthousiast over en wilde hieraan graag meewerken. Diede en Stijn vertellen; “Samen met Eline en Thijs zijn we langs de supermarkt, Bakkerij Out en Ambrozijn Kaas & Wijn gegaan. Daar hebben wij gevraagd of ze ons wilde sponseren. We hadden een flyer bij ons. De reactie van de eigenaar van Ambrozijn was heel leuk. We kregen gelijk een heel groot pak kaas mee! Bij Bakkerij Out waren ze ook heel positief. Die zouden later terugbellen om te aan te geven wat zij kunnen doen.” 

“Niet hebben we alleen sponsoren kunnen vinden bij de winkels in het dorp waar de kinderen zelf zijn gaan vragen, ook de reacties binnen de klassenapp waren heel enthousiast. Verschillende ouders met een eigen bedrijfje wilde wel iets sponseren. De kapperszaak Gallini, Grand Cafe Dickys, Slagerij De Ridder, de Frietfabriek en IJssalon Da Vinci, IpenburgART.com en PedagogischBeleidsplan.nl En nog steeds blijven de positieve reacties en kleine bijdrage binnen komen. Wij hopen ook andere scholen binnen onze regio te inspireren zodat op alle scholen een schoolkamp jaarlijks toegankelijk blijft voor alle kinderen!” Aldus Sophie de Bruin namens de kampouders.

advertentie
advertentie