Het nieuwe toelatingsbeleid gaat gelden voor kinderen die vanaf 1 september 2020 geboren zijn.
Het nieuwe toelatingsbeleid gaat gelden voor kinderen die vanaf 1 september 2020 geboren zijn. Pixabay

Nieuw toelatingsbeleid voor 4-jarigen in basisonderwijs Ouderkerk en Amstelveen van start

22 september 2023 om 17:08 Onderwijs

OUDERKERK De besturen van de basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel zijn definitief overgestapt op een nieuw en gezamenlijk toelatingsbeleid voor toekomstige 4-jarigen. Voor alle kinderen die vanaf 1 september 2020 geboren zijn, geldt dit toelatingsbeleid.  Om te zorgen dat kinderen in hun buurt naar basisschool kunnen, heeft elk kind voorrang op de vier dichtstbijzijnde scholen. Hiermee is volgens de besturen  gegarandeerd dat alle kinderen onder gelijke omstandigheden een eerlijke en gelijke kans hebben om op een basisschool van hun voorkeur te komen.

Op de 23 basisscholen van vijf schoolbesturen - Amstelwijs, Onderwijsgroep Amstelland, Geert Groote,School of Understanding en IBS Elif N-H - verloopt het aanmelden en toewijzen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Eind september ontvangen ouders met een kind geboren tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021 de brochure ‘Voor het eerst naar de basisschool in Amstelveen en Ouderkerk’ samen met een aanmeldformulier. Vanaf heden kunnen deze kinderen worden aangemeld. Ouders die in het bezit zijn van een schriftelijke toezegging waaruit blijkt dat hen een plaats is toegezegd, kunnen deze verzilveren op de school van hun eerste voorkeur.

AANMELDFORMULIER

Ouders kunnen elke school in Amstelveen en Ouderkerk kiezen. Aanmelden voor de basisschool kan door een aanmeldformulier bij de school van eerste voorkeur in te leveren. Op dit aanmeldformulier geven zij in volgorde van voorkeur meerdere scholen op.

TOEWIJZING GELIJKTIJDIG EN GEAUTOMATISEERD

Het toewijzen van de plaatsen aan alle aangemelde kinderen die in dezelfde periode 4 jaar worden, verloopt op de 23 basisscholen gelijktijdig en geautomatiseerd. Er is plaatsgarantie voor een kind dat al een oudere broer of zus op de school heeft. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, dan worden de kinderen met voorrang eerst geplaatst. Kinderen die in Ouderkerk aan de Amstel wonen, hebben op de drie scholen in hun woonplaats een plaatsgarantie.

Het resultaat van de plaatsing is dat elk aangemeld kind op de hoogst mogelijke school van voorkeur een plaats wordt aangeboden. Als ouders daarna aan de school kenbaar maken dat zij van deze plaats gebruikmaken, zijn zij zeker van de plaats waar hun kind op het vierde jaar naar school gaat.

Op de website van de gezamenlijke schoolbesturen www.basisscholenamstelveen-ouderkerk.nl en website van elke school staat meer informatie over het toelatingsbeleid en kan een aanmeldformulier worden gedownload.

Op de website van de gemeente Amstelveen www.amstelveen.nl/basisonderwijs staat een overzicht van alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Na invoeren van een woonadres worden alle basisscholen in volgorde van afstand vanaf dit adres getoond inclusief de voorrangsscholen die bij dit adres horen.

Ouders kunnen met hun vragen bij de scholen en helpdesk terecht. De helpdesk is bereikbaar per e-mail: helpdesk@basisscholenamstelveen-ouderkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie