Bindelwijk.
Bindelwijk. Archief BDU

Men schrijft ons: Scholenpakhuis

4 december 2020 om 14:54 Opinie

OUDERKERK Martin en Mieke Droog reageren op het artikel ‘Schoolleiders zijn het eens over gezamenlijk onderkomen’

De schoolleiders zijn het met elkaar eens, nu de Ouderkerkers nog.

Dat de bestaande schoolgebouwen niet meer van deze tijd zijn begrijpen wij denk ik met z’n allen nog wel, maar om dan een scholenpakhuis te bedenken inclusief een sporthal, en dit met allerlei vreemde argumenten proberen te verdedigen, gaat er bij ons niet in.

Eigentijds onderwijs kan ook afzonderlijk onderwezen worden. Het bestaansrecht van de huidige scholen - als het aantal leerlingen in de toekomst terugloopt - is bij verbouw/nieuwbouw op dezelfde locatie totaal geen probleem. Dan zou één van deze scholen alsnog kunnen worden aangepast in appartementen. Dat zien wij in het scholenpakhuis niet gebeuren. De plannen die er nu liggen hebben natuurlijk gevolgen voor de beeldvorming, zowel de nieuwbouw als woningbouw op de huidige schoollocaties.

De meerwaarde van het scholenpakhuis mag natuurlijk geen argument zijn voor hulp bij taalachterstand en plusonderwijs. Wordt dit aanvullende onderwijs niet nu al gegeven?

Wij geloven in meerwaarde als veiligheid, geborgenheid en ruimte. Ga nu eens kijken rond 8.15 uur en 8.30 uur rond de scholen. Kijk hoe de vele auto’s elkaar verdringen in en om de straten van de bestaande scholen, dan kun je je wel voorstellen hoe het er met de veiligheid aan toe gaat bij het scholenpakhuis. En dan over het spelen van de kinderen in en om de school. Ja hoor, met z’n allen op het dak van het scholenpakhuis.

De foto is mooi in het Weekblad voor Ouder-Amstel van woensdag 2 december, maar misschien had deze geschoten moeten worden voor de Bindelwijk om een eerlijk beeld te hebben, en bedenk dan op die plek een scholenpakhuis met een sporthal.

Gemeente en onderwijsgroep, kijk nog eens goed naar de huidige locaties, maak ze klaar voor deze tijd en de toekomst, denk aan de beeldvorming en vooral aan de kinderen en hun veiligheid.

Met onze huidige technieken en mogelijkheden bestaan afstanden niet meer, samenwerken wel.

Martin en Mieke Droog

advertentie
advertentie