Afbeelding
Joop Touw

Men schrijft ons: De Lichtvriendenploeg

23 december 2020 om 14:00 Opinie

OUDERKERK Met plezier het artikel over ‘De Lichtvriendenploeg’ gelezen. Ik las dat de mannen een rondje op de fiets hebben gemaakt om te kijken waar nog wat verlichting bij zou kunnen. Ik dacht wat jammer dat de heren niet met hun fiets door de Vondelstraat (hoofdingang Gemeentehuis) zijn gefietst. Dan zouden zij gezien hebben dat daar geen enkele kerstverlichting is aangebracht. De verlichting die aan het Gemeentehuis hing, voor een paar jaar, is weg. Ik heb gebeld met de Gemeente en gevraagd of die verlichting weer terug zou komen, daar kreeg ik te horen dat het geld op was.

Ik heb even met de gedachten gespeeld om de heren van de Lion Club te vragen of zij nog wel wat geld ervoor over hadden. Zoals U natuurlijk weet ligt aan de Vondelstraat Het Driebug met allemaal bejaarden mensen. Ook het Gebouw Bredero wordt bewoond door oudere mensen.

In het begin van de corona-tijd werden wij ‘verwend’ met allerlei leuke ludieke gebeurtenissen. Een draaiorgel, er werden bosjes tulpen aangeboden aan de mensen van Drieburg, er werd gezongen, het kon niet op. Er wordt niet meer geklapt voor onze verzorgers in de Ziekenhuizen. En de ouderen van Drieburg, worden vergeten om ook wat verlichting in hun omgeving te krijgen. Zoals velen kunnen zien, zijn er veel mensen die hun eigen kerstverlichting aan hun balkons hebben gebracht, maar lang niet iedereen, kan dat doen. Misschien kan er alsnog iemand een stukje fietsen, door de Vondelstraat, om te zien wat ik met mijn brief bedoel.

Adriana Bijleveld

advertentie
advertentie