Afbeelding
Archief BDU

Men schrijft ons: Diftar en andere gemeentes

Opinie Diftar

OUDER-AMSTEL De invoering van Diftar volgend jaar, maakt veel reacties los. Onderstaande bijdrage is van Rien Jansen uit Ouderkerk.

In het Weekblad voor Ouder-Amstel worden regelmatig ingezonden brieven gepubliceerd van voor- en tegenstanders van de nieuwe maatregelen, welke de Gemeente Ouder-Amstel wil invoeren en waarbij sprake is van pasjes om de afvalcontainers te openen.

Ik wil in dat kader het volgende naar voren brengen: De Gemeente Ouder-Amstel werkt op een diverse gebieden samen met een aantal omliggende gemeenten, waaronder Diemen.

Dit betekent, dat men dus met elkaar praat, maar kennelijk betekent dit niet dat men ook ervaringen uitwisselt, want de gemeente Diemen heeft een aantal jaren geleden een dergelijk pasjessysteem ingevoerd, maar is daar inmiddels weer vanaf gestapt, omdat er veel problemen ontstonden.

Maar in onze gemeente wordt er met oogkleppen op vol ingezet op het nieuwe systeem; het lijkt mij echter raadzaam, dat wethouder Boomgaars eens het gesprek zou aangaan met zijn ambtgenoot uit Diemen teneinde de daar ontstane problemen hier te voorkomen.

Zoals het gezegde luidt: “ Beter ten halve gekeerd, dan geheel verdwaald “.

Rien Jansen 

advertentie
advertentie