Afbeelding
Google Maps

Men schrijft ons: Belangen van inwoners en houding gemeente

6 september 2021 om 11:03 Opinie

OUDER-AMSTEL Mayke van Breukelen schreef een stuk over de belangen van inwoners, inspraak en de houding van de gemeente. Zij begint het vertrouwen in de lokale overheid steeds meer te verliezen.

“Allereerst een reactie op het niet doorgaan van de plannen van CPO buurtdorp: 5 jaar lang hebben ze zich ingespannen (met name  Annelies van Eekeren) om betaalbare koopappartementen voor senioren te realiseren en 5 jaar lang ‘aan het lijntje gehouden’. Er was veel support voor het plan, maar uiteindelijk een ‘marktconforme’ beslissing; geld regeert! Dát vind ik onbetrouwbaar, in tegenstelling tot wat door de gemeente wordt beweerd. 

Ik begin mijn vertrouwen in de lokale overheid steeds meer te verliezen, kijk naar de volgende voorbeelden. Op een inspraakavond over ‘Twee scholen samenvoegen en in het centrum plaatsen’ kwam duidelijk naar voren, dat heel veel ouders en omwonenden zouden kiezen voor een andere plek, waar meer ruimte is (bij het zwembad). Maar nee, het bleek allemaal al lang besloten te zijn. Wellicht zijn er al andere plannen voor die plek, wat niet aan ons werd medegedeeld.

DIFTAR: wat is daar veel over te doen geweest. Er waren veel argumenten tegen, alweer een nieuw systeem. In onder andere Diemen, Utrecht en Arnhem werkte het systeem niet. Wordt er geluisterd naar ervaringen van andere gemeentes en naar ons? Financieel gaan we er zeker niet op vooruit, wekelijks veel PMD afval bij het restafval voegen, tegen betaling! Een kleine rekensom laat zien, dat de prijs van de afvalinzameling in 3 jaar tijd met 118 euro = 64% is gestegen (2018: 192,92, 2019: 256,55, 2020: 295,02 en 2021: 310,21) Mislukt de proef, dan heeft het aanpassen van het systeem geen zin gehad en veel geld gekost.

Een klein cafeetje bij de molen: hoe leuk kan dat zijn…. bijvoorbeeld voor inwoners, die bijna dagelijks een ommetje maken ‘Rondje Molenpad’. Maar nee, geen gehoor bij de gemeente.
Om kort te gaan: m.i. wordt er slecht naar de inwoners van Ouderkerk geluisterd en lijkt inspraak een loze term.”

Mayke van Breukelen, inwoner van Ouderkerk sinds 1980

advertentie
advertentie