Bindelwijk.
Bindelwijk. Archief BDU

Men schrijft ons: Bezorgdheid om ontgroening en mogelijkheid van grote school op locatie Bindelwijk

20 november 2021 om 11:30 Opinie

OUDERKERK Anne Kooyman - van Wijngaarden stuurde een aangetekende brief naar het college, en ook aan het Weekblad, omdat zij zich zorgen maakt over de ‘ontgroening’ en de mogelijkheid van een grote school op locatie Bindelwijk.

“Laat ik allereerst beginnen met dat ik heel blij ben dat ik in Ouderkerk mag en kan wonen. Ben echt verliefd op het dorp. De kleinschaligheid, de toegankelijkheid, onze winkeliers en vooral niet te vergeten al het groen en met name onze boeren in de omgeving daar ben echt ik trots op. Wel moet mij van het hart dat ik de laatste jaren heel veel zorgen heb om het wegvallen van het groen en de woningontwikkelingen in ons dorp.”

BOMENKAP “Nu woon ik zelf in de Koninginnenbuurt en daar spelen twee zaken. Allereerst de bomenkap in onze omgeving. Ik weet dat door de ophoging een aantal bomen het niet gaan redden maar de bomen in de Emmalaan, welke er al ruim 30 jaar staan, kunnen wel behouden blijven. Deze staan ten opzichte van de weg al een halve meter hoger. Vind dat er niet genoeg gedaan wordt om deze te redden. Het lijkt wel of de bomenkap op de A9 nu rigoureus doorgevoerd wordt in onze Gemeente/Koninginnebuurt. Tevens heeft er al een grote kap plaatsgevonden bij de Amstelbrug waarbij ook door onze bewoners en omwonende grote vraagtekens stonden. Op het Ireneplantsoen vindt op dit moment ook een grote kaalslag plaats waarbij met grof geweld alles omgehaald wordt. De huizen staan te trillen op hun veste. Ik hou mijn hart vast als wij aan de beurt zijn.”

BINDELWIJK Verder maak ik mij grote zorgen over het onderzoek naar de mogelijkheid van het bouwen van een grote school op locatie Bindelwijk. Wat is er nu verkeerd aan om twee kleinere scholen aan te houden? Ik begrijp dat niet. Het gaat natuurlijk om de pegels maar voor wat de verkeersveiligheid betreft en de kleinschaligheid zou dit toch veel beter zijn voor de kinderen en onze omgeving. Zelf heb ik geen kinderen maar weet dat ouders in mijn omgeving de voorkeur geven aan een kleine gezellige school met daarnaast ook voldoende speelgelegenheid. Zelf heb ik ook les gehad op een lagere school waarbij wij wel heel goed onderwijs hebben genoten en waarbij de kleinschaligheid zijn vruchten heeft afgeworpen. Hou alsjeblieft de twee kleine schooltjes in stand. Nu worden alle kinderen in een grote school gepropt met een beperkte speelruimte eromheen. 

VERKEERSVEILIGHEID Ook hier zal weer het nodige gekapt moeten worden en de verstening zal alom weer plaats vinden. De Julianalaan is levensgevaarlijk. Zelf fiets ik mijn hele leven al maar mijd in de winter deze weg vanwege de drukte/hoogteverschil/ gladheid/smalheid en ga zo maar door. Dit is wachten op ongelukken. Wat jammer dat jullie zoveel geld uitgegeven hebben voor een onderzoek waar eigenlijk niemand mee gebaat is. Hooguit een aantal leerkrachten welke toch niet in het dorp wonen en geen benul hebben hoe het grootse deel hierover denkt. En wat een gemiste kans dat jullie niet goed uitgezocht hebben om dit eventueel op een betere locatie te realiseren. Denkende aan de ruimte nabij de sportvelden. Ook dat begrijp ik niet…..

BIJEENKOMST Uiteraard had ik aan kunnen schuiven op de bijeenkomst van 8 november, maar Ik weet dat daar zoveel emotionele mensen (welke niet allen gehoord kunnen worden) bijeen zullen zijn, waardoor ik niet zoals nu, alles zou kunnen ventileren. Uiteraard zal ik wel een berichtje voor ontvangst van jullie ontvangen maar ik weet nu al dat mijn relaas toch niet veel zal opleveren. Maar ik hou hoop en zou het heel fijn vinden als er nu eindelijk wel een keer naar mij en mijn medebewoners geluisterd wordt!Ik wens jullie heel veel wijsheid toe en hoop dat onze groene wethouder nu eindelijk een keer voorgroen gaat en niet voor verstening in ons prachtige mooie GROENE dorp.

Anne Kooyman – van Wijngaarden

advertentie
advertentie