Afbeelding
Pixabay

Men schrijft ons: Columns Rob Fijlstra

Opinie

OUDER-AMSTEL Wederom reageer ik maar weer eens op de verhalen van Rob Fijlstra waarin hij zijn (m.i. erg linkse) visie geeft op alles wat volgens hem in onze gemeente maar ook het land allemaal plaatsvindt of zou moeten plaatsvinden. 

Zo komen er allerlei stellingen voorbij over de agrarische sector, luchtvaart, klimaat en energie. Veelal weinig realistisch maar wel vanuit het van veel extremistische actiegroepen bekende perspectief. Het volk ‘moet dit en dat...’ om de Aarde te redden, te beginnen bij Ouder-Amstel. Het net gevormde college krijgt vanaf de zijlijn, de plek waar normaal ouders staan te gillen naar hun sportende kinderen, van alles mee om het door Fijlstra gewenste beleid uit te voeren, zonder dat zijn mening een onderbouwing kende in de recente verkiezingsuitslagen. 

Eerder zagen we hoe die uitslagen bij de TK21-verkiezingen werden genegeerd door onze premier, die liever ging voor links dan voor rechts. In Den Haag negeerde de verliezende partijen samen de uitslagen van de GR-verkiezingen en hielden absolute winnaar de Mos uit het college. Lijkt een trend te zijn. Minderheden die maar willen blijven (be)sturen. Maar de realiteit is anders. 

Onze gemeente bloeit en groeit met dank aan agrariërs, ondernemers en zeker Schiphol. Wie hier na 1967 is komen wonen heeft niets te mekkeren. Toen opende het nieuwe Schiphol op basis van de plannen daartoe gemaakt in 1949. Nederland leeft van vervoer, distributie en agrarische export, niet van geitenbreiers en klompenmakers. De stukjes van Fijlstra dragen niet echt bij aan een gevoel van ‘samen’ of zelfs optimisme. Integendeel. Frustratie over kennelijk niet door hem gewenste plannen van het door VVD en OAA gedomineerde college zorgen voor zijn wat vermoeiende stukjes. 

Laten we daar nu eens mee stoppen en inzien dat onze gemeente zo leuk blijft als hij altijd was en we de grotere thema’s in deze omgeving tot ons nemen als uitgangspunt. De woningnood, het behoud van onze infrastructuur en winkels, het groen houden van de Ronde Hoep en Duivendrechtse Polders. Maar vooral dat we goed zijn voor alle burgers, boeren en buitenlui. En niet alleen denken in termen van hoe enkele linkse lieden het graag voor zich zien.

Leo Pool

advertentie
advertentie