Afbeelding
Pixabay

Men schrijft ons: Hoe de gemeente omgaat met woonbelangen inwoners

Opinie

OUDERKERK Bijna anderhalf jaar geleden heeft de groep van Buurtdorp die een gezamenlijk wonen project voor ouderen aan het opzetten was, de handdoek in de ring moeten gooien. Op het perceel waarvoor  we samen met architecten een prachtig plan ontwikkeld hadden, bleek uiteindelijk een terugkooprecht te rusten dat juridisch niet te omzeilen was. De groep heeft 4 jaar (!) lang met de gemeente overlegd over haar plannen, het college was enthousiast maar pas toen we concrete plannen hadden ingediend ging de gemeente zich echt verdiepen in de situatie en kwam de domper waarbij de grond niet beschikbaar bleek.

We hebben in de loop van de tijd uiteraard allerlei grondmogelijkheden bestudeerd en besproken. Ook het perceel aan de Holenrechterweg dat de gemeente nu in de verkoop doet. Toen was het woord van de gemeente: ‘Oh nee, dat is onmogelijk om daar woningen te bouwen, dat kan  niet gezien de situatie van de woningen  in de omgeving’!.

Er hadden minimaal 12 appartementen voor ouderen in een gezamenlijk wonen project kunnen komen. Maar nee dat was onmogelijk. Nu besluit de gemeente om toch de grond te verkopen en komen er twee villa’s! De gemeente heeft in haar plannen, woningbouw voor ouderen en ingezetenen als prioriteit, nu kiest ze voor twee villa’s. Woorden blijken weer eens niets waard, de werkelijkheid is compleet tegengesteld!

Annelies van Eekeren en Didy Brugman, gezamenlijk wonen project Buurtdorp

advertentie
advertentie