demo staand fietsen in EXPO Vijfhuizen
demo staand fietsen in EXPO Vijfhuizen Pieter Zwaneveld

Investeer in jezelf en tegelijk in het milieu!

13 december 2019 om 16:11 Overig Deel je nieuws

Onderzoek wijst uit dat als 5% van het autoverkeer niet in de spits op de autoweg rijdt zijn alle files opgelost. Meer dan 50% van de werknemers woont binnen 15 km van het werk. Op het moment gaat 25% op de fiets naar het werk. Er is dus nog veel te winnen. Bovendien is de reistijd op de fiets voorspelbaar. Je kunt op tijd beginnen en weer op tijd thuis zijn!

Uiteraard is fietsen ook veel gezonder. We weten allemaal dat bewegen gezond is voor je lichaam, maar het bijzondere van staand fietsen, en van buitensporten in het algemeen, is het feit dat je beweegt in de buitenlucht. Bewegen in het algemeen ondersteund je weerstand, zodat je beter gewapend bent tegen aanvallen van bacteriën en virussen.

Over het algemeen is te stellen dat mensen die regelmatig bewegen, bijvoorbeeld fietsen, minder last hebben van obesitas, hoge bloeddruk, diabetes 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Recent onderzoek geeft aan dat door geregeld te fietsen de kans op hartritmestoornissen tot 50% kan dalen.

Weleens gedacht aan staand fietsen op een ElliptiGO in 2020?

Maar waarom dan staand fietsen? Dat klinkt ontzettend zwaar, maar dat hoeft zeker niet. Dat is helemaal afhankelijk van het model dat je kiest!

Het grote voordeel van staand fietsen is dat bijna je hele lijf in beweging is. Buiten dat uiteraard je benen goed getraind worden, worden andere belangrijke spiergroepen ook aangesproken. Naast je rug worden vooral je buikspieren (core) heel goed getraind. Dat komt namelijk omdat je balansfunctie bij het staan in je core zit.

Staand fietsen is een combinatie van 3 disciplines (hardlopen, fietsen en crosstrainen) met alle voordelen hiervan in een apparaat, maar waarbij tevens de nadelen van deze disciplines ook achterwege worden gelaten.

Er zijn in 2020 diverse fietsvergoedingen mogelijk via je werkgever (leasen, renteloze lening, ter beschikking stellen, schenken en kosten verrekenen via inleveren van over- of vakantie uren. 

Bike Anders is het adres in Noord-Holland om u kennis te laten maken met staand fietsen. Graag nodigen we u uit voor het maken van een vrijblijvende proefrit. Eventueel kan dit ook bij u thuis of op uw werk.

Kijk voor meer info op www.bike-anders.nl of bel 06-20745637 voor meer info en/of het maken van een afspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie