Het voormalige Rabopand biedt een armoedige aanblik.
Het voormalige Rabopand biedt een armoedige aanblik. Marion Kiewik

Kampje: Verloedering ligt op de loer

23 december 2019 om 11:30 Overig

OUDERKERK Als blinde ogen staren ze je aan, de dichtgetimmerde ramen van het voormalige Rabogebouw aan het Kampje, daar waar tot eind juni Grand Café De Banq bruiste.

Marion Kiewik

Naar verluidt, is de eigenaar bang voor krakers, vandaar. De huidige staat van het pand is velen een doorn in het oog. Helemaal in tijden dat bewoners en ondernemers zich sterk maken voor een aantrekkelijk en leefbaar dorpscentrum; zie het ‘ambitiedocument Centrumplan’, dat vorige week werd gepresenteerd. Verloedering ligt op de loer, dit lijkt een uitnodiging voor graffiti.

Onlangs heeft de gemeenteraad een leegstandsverordening aangenomen, want "Leegstand is een ongewenst maatschappelijk verschijnsel. Het college acht het, gelet op de leefbaarheid en de grote vraag naar woonruimte en maatschappelijke gebruiksruimte, wenselijk dat leegstand in Ouder-Amstel zoveel mogelijk wordt beperkt.".

Volgens een woordvoerder heeft de gemeente al contact gehad met de eigenaar. “De aandacht ligt nu bij het verbeteren van het aanzicht van het voormalige Rabobankgebouw, door bijvoorbeeld de betimmering te laten beschilderen of anderszins.” De eigenaar is verzocht een voorstel te doen. In januari staat een afspraak gepland met de Welstandscommissie.

advertentie
advertentie