Robbert, Maaike en Anne Butzelaar.
Robbert, Maaike en Anne Butzelaar. Eigen foto

Ouderkerks gezin opent boutique B&B in Kaapstad

26 december 2019 om 11:30 Overig

KAAPSTAD Robbert, Maaike en Anne Butzelaar uit Ouderkerk zijn in augustus 2019 naar Zuid-Afrika verhuisd. Zij hebben daar de deuren van kleinschalig boutique hotel Frogs Hill geopend en inmiddels vele gasten uit diverse landen van de wereld verwelkomd.

Robbert, Maaike en Anne willen hierover graag vertellen via het Weekblad.

Waar en hoelang woonden jullie in Ouderkerk? "Na onze studies in Amsterdam zijn we in 1999 in Ouderkerk komen wonen. We hadden 10 jaar in Amsterdam gewoond en hadden veel zin om wat meer in de natuur in een klein dorp te gaan wonen, maar nog wel vlakbij ons geliefde Amsterdam! We zijn begonnen in Benningh waar we 11 jaar met heel veel plezier hebben gewoond . Van 2000 – 2001 hebben we ons huis een jaar verhuurd en hebben we een wereldreis gemaakt, we hebben door India, Nepal, Tibet, Thailand, Australie en 6 landen in Zuid-Amerika gereisd. Dat was zo'n unieke onvergetelijke ervaring dat we het er nu nog steeds vaak over hebben. In Benningh werd onze dochter Anne in 2003 is geboren. In 2010 zijn we verhuisd naar het water van de Rondehoep waar we in 2011 onze woonboot hebben laten bouwen. Inmiddels na 8 jaar helemaal verknocht aan deze prachtige plek op het water."

Wat deden jullie voor werk in Nederland? "We hebben beiden 20 jaar in de retail branche gewerkt. Robbert onder andere bij Etos, V&D, Miss Etam en D.I.O Drogisterijen, de laatste jaren als financieel directeur. Maaike werkte als retail business consultant (category management – buying – marketing) onder andere voor Albert Heijn, Hema, Blokker, DA en de eerste helft van 2019 bij Flying Tiger in Kopenhagen. Daarnaast richtte Maaike in 2015 MvW Design Studio op, na het afronden van de opleiding Architectuur en Interieur aan het NCOI en heeft zij diverse interieur- en tuinontwerp projecten gedaan in Ouderkerk en omgeving. Onze dochter Anne heeft op het HWC gezeten en heeft daar in juni 2019 haar VMBO-T diploma gehaald."


Wat heeft jullie van Ouderkerk naar Zuid-Afrika gebracht? "Wij hadden in Ouderkerk een heerlijk leven. Naast ons werk en school tennisten wij graag bij TCO, waren beiden lid van kookclub Cuisine Culinaire, lid van een leesclub en ondernamen we veel gezellige dingen met vrienden. Ook genoten we volop van het leven op het water op onze woonboot. Toch kriebelde het al jaren….. 'zullen we ooit nog eens een tijdje in een ander land gaan wonen???'…… die kans kwam voorbij toen medio 2018 familie van Robbert vroeg of wij op hun huis in Zuid-Afrika wilden gaan passen, voor 2 jaar. Het huis was al jaren boutique hotel en is in de zomer van 2019 volledig verbouwd en gerenoveerd. Onder onze eigen naam Frogs Hill hebben wij begin september de deuren opnieuw geopend. Vorig jaar november zijn we afgereisd naar Zuid-Afrika om het huis te bekijken, maar ook Hout Bay en Kaapstad en diverse internationale scholen voor onze dochter te bezoeken. 27 augustus 2019 was, na veel voorbereidingen, het moment aangebroken…. we verhuisden naar Zuid-Afrika, mèt onze labrador Happy onderin het vliegtuig."

Hoe vinden jullie het om boutique B&B Frogs Hill te runnen? "Frogs Hill is prachtig gelegen in de heuvels van Hout Bay, 25 minuten met de auto van Kaapstad. Het bestaat uit een ruime tuin met zwembad en zonneterras, een groot gemeenschappelijk terras, 5 sfeervolle kamers elk met een eigen terras en een gezellige woonkamer (met gashaard), eetkamer en keuken. Het kleinschalige vinden we enorm leuk, we hebben echt persoonlijk contact met de gasten! We zijn inmiddels ruim 3 maanden open en hebben gasten uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Malawi, Tanzania, Denemarken, Noorwegen èn Nederland begroet, een ieder met zijn eigen verhaal. Daarnaast hebben we een Noorse bruidegom die zijn aanstaande Zuid-Afrikaanse schoonfamilie kwam ontmoeten verwelkomd, alsmede een pasgetrouwd stel op huwelijksreis. Vanaf volgende week gaan we ook 3 gangen-diners aanbieden omdat we enorm van koken houden."

Zien jullie raakvlakken met jullie vorige werk? "Jazeker, tussen retail en de hospitality branche waar we nu in werken zien we enorm veel raakvlakken. Je bent , net als in retail, ook nu weer bezig om je product (in dit geval Frogs Hill) zo goed mogelijk neer te zetten, tegen een scherpe prijs, èn de gasten uiteindelijk een geweldige tijd te bieden!"


Missen jullie Nederland en Ouderkerk? "Er zijn zeker momenten dat we het leven in Ouderkerk missen, en onze familie, vrienden, clubs, sportverenigingen, buren etc. Maar om dit avontuur met zijn 3-en als gezin te beleven is een unieke ervaring. Onze dochter is bijna 17, om dit nog met haar te ondernemen vinden we alle 3 geweldig!"

AANBIEDING VOOR DE LEZERS "Omdat we het heel leuk vinden om lezers van het weekblad Ouder-Amstel in Zuid-Afrika te begroeten hebben wij een leuke aanbieding: 10% korting op een verblijf bij Frogs Hill EN een Frogs Hill snackplateau + flesje wijn bij aankomst cadeau! Vul de actiecode 'ouderamstel' in op onze website www.frogshill.co rechtsboven! Bij een verblijf van drie nachten of meer geldt er nog eens 5% extra korting. Wij wensen, vanuit zonnig Hout Bay, álle lezers een mooi 2020 toe en wie weet tot ziens in prachtig Zuid-Afrika!"

Afbeelding
De woonboot in Ouderkerk waar het gezin tot voor kort woonde.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie