Het jaar loopt ten einde. Welk nieuws haalde dit jaar de headlines?
Het jaar loopt ten einde. Welk nieuws haalde dit jaar de headlines? Archief

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019 in Ouder-Amstel

31 december 2019 om 15:00 Overig

OUDER-AMSTEL Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houdt het Weekblad voor Ouder-Amstel dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen op onze website van dit jaar.

1. Gemeente reageert op documentaire Klem aan de Kade

Begint dit jaar zorgde de documentaire 'Klem aan de Kade' voor flink wat ophef. De reactie van de gemeente op deze kwestie is het best gelezen verhaal van dit jaar op onze website. Er werden vragen over gesteld in de raad en ook ging de gemeente opnieuw in gesprek met de woonbootbewoners. De emoties liepen hoog op voor de bewoners, al kregen zij zelf vooral veel positieve reacties over de documentaire. De kwestie is vooralsnog niet opgelost, er zal een apart bestemmingsplan komen voor het gebied bij de woonboten. 

 foto: Marion Kiewik

2. Een van de manschappen: Esmee van Riemsdijk

Esmee van Riemsdijk bewijst dat het brandweervak niet alleen voor mannen is. Ze is vrijwilliger bij de brandweer in Duivendrecht. Het interview met haar werd opgepikt op sociale media en belandt door het vele delen gewoon op een tweede plek in het jaaroverzicht.

 foto: Naomi Heidinga

3. Koning praat over agressie en geweld in Ouder-Amstel

Het werkbezoek van koning Willem-Alexander aan Ouder-Amstel ging niet stilletjes voorbij. 

 foto: ANP/Frank van Beek

4. Opvolger gezocht m/v Zbyszek Barczyk moet stoppen met zijn praktijk

Dat dierenarts Zbyszek Barczyk met zijn werk bij Dierenkliniek Duivendrecht gaat stoppen, werd massaal gedeeld op Facebook. De gewaardeerde dierenarts is door een knieoperatie een tijd uit de running en was daarom op zoek naar een opvolger.

 foto: Naomi Heidinga

5. Kringloopwinkel de Tulp van start in voormalige brandweerkazerne

Dat Ouderkerk weer een kringloopwinkel rijker is, trok begin 2019 veel nieuwsgierigen. De winkel mag er in ieder geval een jaar zitten. Het is bij ons niet bekend dat de winkel binnenkort alweer vertrekt, dus Ouderkerk kan voorlopig nog genieten van leuke tweedehandsjes.

 foto: Naomi Heidinga

7. Men schrijft ons: Ouderkerk verrommelt snel

Het Weekblad krijgt met regelmaat opiniestukken opgestuurd van lezers. Deze verschijnen vaak onder 'Men schrijft ons'. Rits Dijkstra deelde met ons en vele lezers zijn zorgen over 'zijn' dorp. Ook een nieuwswaardig onderwerp? Deel het via 'Deel je Nieuws' en het komt gelijk op de website te staan.

 foto: google

8. Feestweek Ouderkerk in volle gang

De feestweek van Ouderkerk kan natuurlijk niet ontbreken in het jaaroverzicht. Wijnand Slokker, voorzitter van het Oranjecomité, praat ons bij.

 foto: Naomi Heidinga

9. Passion keert 2020 keert terug naar Ouderkerk

Een jaar van tevoren werd de terugkeer van The Passion naar Ouderkerk al aangekondigd en dat ging niet zonder aandacht voorbij. 8 april 2020 gaat het gebeuren, de voorbereidingen zijn al in volle gang.

 foto: Marion Kiewik

10. Tot 14.000 bomen om langs A9

De bomenkap van 14.000 bomen langs de A9 voor een nieuw tankstation hield de gemoederen dit jaar flink bezig en kan daarom niet ontbreken in dit overzicht. Het aantal te kappen bomen werd later bijgesteld naar 10.000. Er kwam een landelijke petitie tegen de bomenkap, welke overhandigd werd in Den Haag. Het antwoord van de minister enkele weken later daarop was nee. Toch was er begin december belangrijk nieuws voor Ouder-Amstel, een motie in de Tweede Kamer tegen de bomenkap werd aangenomen. Op 13 december werd bekend dat de verbreding van de A9 toch doorgaat, en 17 december kwam naar buiten dat er toch nog hoop gloort voor het bos. Het laatste woord over deze kwestie is nog lang niet gezegd. Tot slot nog maar eens deze prachtige foto van Olivier Rappange, die hij maakte van de te kappen bomen.

 foto: Olivier Rappange

Het team van het Weekblad Ouder-Amstel wenst u een fijne jaarwisseling en een goed 2020!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie