Geconcentreerd werken aan de zelfgemaakte kunstwerken.
Geconcentreerd werken aan de zelfgemaakte kunstwerken. Dine van Erck

Klauterplezier en knutselpret in de kerstvakantie

1 januari 2020 om 11:55 Overig

DUIVENDRECHT In het Dorpshuis in Duivendrecht konden kinderen in de kerstvakantie deelnemen aan verschillende activiteiten. Op maandagen 23 en 30 december was de gymzaal omgetoverd tot Speel Sportief. Kinderen konden hun energie kwijt door een potje te gaan voetballen, basketballen, tafeltennissen of badmintonnen. Ook was er een klim- en klauterparcours. Er werd fanatiek gerend en gegooid. Ook werd een sneeuwballengevecht gehouden. Er stonden blokken waar de kinderen zich achter konden verstoppen om vervolgens sneeuwballen naar de andere kinderen te gooien. In een hoekje van de gymzaal werden de mooiste creaties gemaakt aan de knutseltafel.  

Op de maandagmiddagen werd er door 12-plussers zaalvoetbal gespeeld. Door de mooie opkomst konden de jongeren in teams tegen elkaar spelen. Het was een zeer geslaagde activiteit die het jongerenwerk vaker wil laten terugkomen. Updates daarover worden geplaatst op instagram @jongerenwerkoa. 

Voor de creatievelingen was er dinsdag 24 december een creatieve ochtend. Kinderen maakte een eigen sneeuwraampje met nepsneeuw, watjes, tekeningen en leuke plaksels. Ook werden op de valreep nog kerstkaarten gemaakt voor familie en vrienden. Een overvloed van glitters en kerstplaatjes zorgde voor de kerstsfeer. De twee uur vlogen voorbij.  

De kerstvakantieactiviteiten werden georganiseerd door stichting Coherente. Ze waren een succes. Wie ideeën heeft voor activiteiten in de voorjaarsvakantie kan contact opnemen met activiteiten@coherente.nl.?? 

Klimmen over de wiebel loopbrug.
advertentie
advertentie