Foto doosje kwartet
Foto doosje kwartet Mars Out

Ouder-Amstel kwartet

13 november 2020 om 16:48 Overig Deel je nieuws

Een bijzondere uitgave: Monumentaal Ouder-Amstel op zakformaat. De Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel heeft een kwartetspel uitgegeven ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum. Het kwartetspel toont alle hoogtepunten van het rijke cultureel erfgoed van Ouder-Amstel.

Als werkgroep bestond Wolfgerus al veel langer, ruim 35 jaar. De werkgroep is genoemd naar de eerste schout van Amstelland: Wolfgerus van Amestelle. In 2010 is besloten de werkgroep om te zetten in een officiële vereniging. Helaas kon dit jaar de viering van het jubileum vanwege de coronabeperkingen grotendeels niet doorgaan. Om toch een blijvende herinnering te scheppen, biedt Wolfgerus de leden van de vereniging èn de inwoners van Ouder-Amstel een stukje historie van blijvende waarde aan. Het kwartetspel bestaat uit 13 kwartetten en 52 kaarten. Duivendrecht, Ouderkerk, Waver en de polders komen allemaal uitgebreid aan bod. De hele gemeente Ouder-Amstel komt in beeld. Om een paar kwartetten te noemen: Kerken, Horeca, Landelijk Ouder-Amstel, Boerderijen, Dorpsstraat, Rijksstraatweg. Daarin kaarten met o.a. Clarissenklooster, Snerttoernooi, Beth Haim, Lange Brug, Ronde Hoep, Waverfeesten.
Het kwartet is gratis voor de leden van de Historische Vereniging; dit tegen inlevering van de ingevulde voucher uit het Verenigingsnieuws. Voor niet-leden is de prijs € 6,95. Het kwartet is vanaf zaterdag 21 november verkrijgbaar bij Boekhandel Sprey en in het Museum Amstelland (tijdens openingstijden) in Ouderkerk en bij Vivant Diana in Duivendrecht. Lid worden? Kijk op onze website: https://www.historischamstelland.nl/ontdekken/wolfgerus-van-aemstel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie