Afbeelding
Martin Droog

Men schrijft ons: Reactie op ‘Diftar waarom’

24 april 2021 om 11:30 Overig

OUDER-AMSTEL Naar aanleiding van het ingezonden stuk in het Weekblad voor Ouder Amstel van 21 april ‘DIFTAR waarom’, schreef Martin Droog onderstaande reactie.

“In de column (ingezonden stuk, red.) wordt geschreven dat de volledige gemeenteraad gevraagd heeft DIFTAR in te voeren. Waarom dan alleen een uitleg van de VVD-D66-CDA en GroenLinks en niet de volledige gemeenteraad. Opnieuw de uitleg over de VANG-doelstelling. Dit hebben de inwoners van deze gemeente al vele malen kunnen lezen. En maar blijven beweren dat DIFTAR heeft aangetoond dat de hoeveelheid restafval wordt gereduceerd. Daar zijn meerdere versies van bij verschillende gemeentes in Nederland. De ambities om de duurzaamheid in de kosten te verwerken worden zoals in de column wordt geschreven al gedaan, doordat PMD al op een goedkopere manier wordt verwerkt en gesorteerd. Om terug te komen op de gedifferentieerde kosten moet het nu toch al mogelijk zijn om helder te maken wat de kosten zijn voor de bewoners van deze gemeente voor het aanbrengen van de aanpassingen welke gedaan moeten worden, zoals de pasjesherkenning, geplande reiniging en extrahandhaving. Of worden deze kosten ook achteraf bekeken?Waarschijnlijk is de goedkoopste en duidelijkste manier van omgaan met het afval een duidelijke sticker op de container de dag dat deze wordt geledigd en dan niet alle containers in dezelfde straat in een keer allemaal ledigen, maar om en om zodat je weet dat (een paar) honderd meter verder je wel je afval kwijt kunt en plak deze over de sticker dat je kunt bellen als de container vol is, wat toch geen zin heeft.

Tot slot: als je als gemeente het voorbeeld wilt geven doe het dan niet op deze manier (zie foto), welke berg gewoon een week op straat ligt. 

Martin Droog

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie