Afbeelding
Archief BDU

Waarschuwing voor oplichter

28 mei 2021 om 15:02 Overig

OUDERKERK Een bewoonster (86) van de Jan Persijnstraat keek donderdagmiddag 27 mei raar op toen er bij haar aangebeld werd. Ze verwachtte niemand en kreeg, volgens eigen zeggen, een raar voorgevoel. Daarom deed ze open met de deur op de ketting.

KETEL Voor de deur stond een man. Hij noemde haar naam en vroeg of zij de hoofdbewoonster was. En zei: “Ik kom de ketel schoonmaken.” De bewoonster reageerde alert: “Dat kan niet, want ik krijg altijd eerst een brief.” Waarop de man opmerkte: “Dan had u zeker uw bril niet op.” De bewoonster reageerde gepikeerd dat ze nog heel goed bij de tijd was. “Ik wil het anders ook wel gratis doen”, bood de man nog aan. Maar de bewoonster zei resoluut “Nee dank u wel” en deed de deur dicht.

De man was naar schatting een jaar of 45 tot 50 jaar, had donkere kleding aan, was blank en ook een beetje een Indonesisch type, volgens de vrouw. Hij had wel een koortje met een plaatje om, maar wat daar op stond heeft ze niet gelezen.

De vrouw heeft de politie, de gemeente en het Weekblad voor Ouder-Amstel ingelicht om andere mensen te waarschuwen. De politie zegt: “Let altijd op met wie u zaken doet aan de deur. Bij twijfel, bel de politie op 0900-8844.”

advertentie
advertentie