PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Flinke investeringen in drinkwatervoorziening nodig

Overig
Foto: Pixabay
25 okt. 2021, 17:15
Waternet moet in de komende jaren flink investeren om er ook in de toekomst voor te kunnen zorgen dat er drinkbaar water uit de kraan blijft komen.
Waternet moet in de komende jaren flink investeren om er ook in de toekomst voor te kunnen zorgen dat er drinkbaar water uit de kraan blijft komen.
OUDER-AMSTEL

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat er binnen vijf tot tien jaar in deze regio een risico op een tekort aan drinkwater dreigt wegens de toename van het aantal inwoners. Zover zal het naar verwachting niet komen. Maar om te voorkomen dat er binnen enkele jaren geen drinkbaar water meer uit de kraan komt, moet waterleverancier Waternet de komende jaren flink investeren in de drinkwaterwinning en -productie. Ook moeten er extra kosten gemaakt worden om het water te zuiveren in verband met vervuiling van het oppervlaktewater met PFAS, medicijnresten en microverontreinigingen. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde toekomstvisie tot 2050 van Waternet, dat de drinkwatervoorziening in Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel. Muiden. Muiderberg en Heemstede verzorgt.

De drinkwatervoorziening in de regio bereikt binnen vijf tot tien jaar haar maximale capaciteit. Door de groeiende behoefte aan drinkwater in de stadsregio en de toenemende druk op drinkwaterbronnen is de vraag straks groter dan het aanbod. Voor de periode tot 2050 voorziet Waternet een groei van de drinkwatervraag met ongeveer 25 miljoen kubiek..

Deel dit artikel via: