Eerste schop in de grond.
Eerste schop in de grond. KPN netwerk

Glasvezelaanleg gestart in Ouderkerk

4 november 2021 om 09:00 Overig

OUDERKERK De glasvezelaanleg in Ouderkerk aan de Amstel is van start. Begin deze week zette KPN de eerste schop in de straat Hoger Amstellaan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op het einde van 2022 afgerond en profiteert vrijwel iedere inwoner van Ouderkerk aan de Amstel van snel glasvezel internet. 

3.200 GLASVEZELAANSLUITINGEN In totaal legt KPN circa 62 kilometer glasvezelkabel in Ouderkerk aan de Amstel. Hiervoor graven zij 35 kilometer. De werkzaamheden starten in de straat Hoger Amstellaan. Vanuit daar volgt de rest van Ouderkerk aan de Amstel. De verwachting is dat op het begin van 2022 de eerste inwoner op het glasvezelnetwerk is aangesloten. Inwoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden. Bovendien heeft 51procent van de adressen al toestemming gegeven voor het plaatsen van een glasvezelaansluiting.

GOEDE SAMENWERKING MET GEMEENTE Regiodirecteur Jeroen van der Jagt van KPN: “We zijn voortvarend aan het werk met de aanleg van glasvezel in Noord-Holland. We kijken er naar uit om Ouderkerk aan de Amstel te verbinden met het glasvezelnetwerk van KPN. Daar starten we vandaag mee door samen met wethouder Axel Boomgaars van gemeente Ouder-Amstel de eerste schop in de grond te zetten.”

Wethouder Axel Boomgaars vult aan: “Snel internet is steeds meer een eerste levensbehoefte geworden, zeker door corona. Voor werk, onderwijs, maar ook in je vrije tijd is betrouwbaar internet onmisbaar geworden. Daarom ben ik blij dat vandaag een eerste stap wordt gezet voor glasvezel in Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaast blijven we ons als Ouder-Amstel de komende tijd inzetten voor snel internet in de hele bebouwde kom én het buitengebied van onze gemeente.”

HALF MILJOEN GLASVEZELLIJNEN PER JAAR KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN Netwerk rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf van KPN en APG, uiteindelijk meer dan 80 procent  van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

STABIELER EN ENERGIEZUINIGER Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie