Ouder-Amstel telt relatief meeste miljonairshuishoudens in regio Amstelland

24 nov, 16:21 Overig
Pixabay
Ouder-Amstel telt circa 600 huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro.
Ouder-Amstel telt circa 600 huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro.

OUDER-AMSTEL Van de ruim 6.300 huishoudens in Ouder-Amstel zijn er circa 600 (9 procent) miljonair.  Dat blijkt uit nieuwe voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over vermogens. De gemeente telt daarmee relatief de meeste mijonairshuishoudens in de regio Amstelland. Buurgemeente Amstelveen volgt op ruime afstand op de tweede plek met 7,1 procent.

In de berekeningen van het CBS zijn de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld meegerekend. Omdat het CBS als peildatum 1 januari 2020 heeft gebruikt, is de verwachting dat het werkelijke aantal miljonairs momenteel zelfs nog iets hoger ligt. De huizenprijzen zijn sinds 2019 namelijk alleen maar verder gestegen. De gemiddelde prijs voor een koopwoning in Ouder-Amstel lag vorig jaar al op 511.300 euro.

Het aantal miljonairs in Ouder-Amstel is volgens de cijfers van het CBS bijna drie keer keer zo groot als het landelijk gemiddelde. Op 1 januari 2020 had 3,5 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van 1 miljoen euro of meer. In Ouder-Amstel is dat 9 procent. Dat zijn circa 600 huishoudens met een duizelingwek..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.