Bundeling van krachten bij overgang naar andere energiebronnen vanwege klimaatverandering

6 jan, 16:00 Overig
Gemeente Ouder-Amstel
Zonnepanelen
Zonnepanelen

OUDER-AMSTEL Gemeenten in het zuiden van Noord-Holland (waaronder Ouder-Amstel), de provincie en drie waterschappen hebben de krachten gebundeld om de komende jaren in deze regio gezamenlijk invulling te geven aan de overgang op alternatieven energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen. Deze energietransitie is volgens betrokkenen noodzakelijk vanwege de klimaatverandering die steeds harder op de deur klopt. Ze wijzen daarbij onder meer op de overstromingen die afgelopen zomer in Limburg plaatsvonden. 

Gezamenlijk hebben de partijen het uitvoeringsprogramma opgesteld van de eerder vastgestelde Regionale Energiestrategie. Daarbij wordt ook nadrukkelijk de samenwerking gezocht met netbeheerders, ondernemers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en de inwoners. Zo is het streven om bij initiatieven op het gebied van wind- en zonne-energie minimaal in te zetten op 50 procent lokaal ei..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek 3 okt, 12:00 Nieuwbouw in Duivendrecht: ‘blij dat er meer betaalbare woningen bijkomen in gemeente’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 26 sep, 09:38 Kettinggesprek Robin Witteveen: ‘Fietsen achter het bureau heb ik nooit begrepen’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 22 sep, 09:00 Jumbo Sluisplein wil uitbreiden
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 21 sep, 11:30 Burendag bij Zonnehuis Theresia
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 19 sep, 09:53 Lokale aanpak van crises
PREMIUM
Afbeelding
Zorg 18 sep, 11:30 Marian Maas neemt na 47 jaar afscheid van Ziekenhuis Amstelland: ‘Mijn hart ligt in de zorg’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.