Bundeling van krachten bij overgang naar andere energiebronnen vanwege klimaatverandering

6 jan, 16:00 Overig
Gemeente Ouder-Amstel
Zonnepanelen
Zonnepanelen

OUDER-AMSTEL Gemeenten in het zuiden van Noord-Holland (waaronder Ouder-Amstel), de provincie en drie waterschappen hebben de krachten gebundeld om de komende jaren in deze regio gezamenlijk invulling te geven aan de overgang op alternatieven energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen. Deze energietransitie is volgens betrokkenen noodzakelijk vanwege de klimaatverandering die steeds harder op de deur klopt. Ze wijzen daarbij onder meer op de overstromingen die afgelopen zomer in Limburg plaatsvonden. 

Gezamenlijk hebben de partijen het uitvoeringsprogramma opgesteld van de eerder vastgestelde Regionale Energiestrategie. Daarbij wordt ook nadrukkelijk de samenwerking gezocht met netbeheerders, ondernemers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en de inwoners. Zo is het streven om bij initiatieven op het gebied van wind- en zonne-energie minimaal in te zetten op 50 procent lokaal eigendom. Dat moet het draagvlak voor dergelijke projecten onder de bevolking vergroten. 

Met de Regionale Energiestrategie geven de betrokken overheden invulling aan het landelijke Klimaatakkoord. Daarin staat dat ook gemeenten aan de slag moeten met de energietransitie om de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer terugdringen en de opwarming van de aarde a..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.