Afbeelding
Boekhandel Sprey

Geef een boek cadeau: Het Achterhuis van Anne Frank

Overig

OUDERKERK De actie ‘Geef een boek cadeau’ is gestart. Het actieboek is ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank. De actie is al een paar jaar een groot succes. Ook nu weer koppelt boekhandel Sprey deze actie aan de Voedselbank. 

Het idee achter de actie is dat ieder jaar een klassiek jeugdboek voor een klein prijsje te koop is zodat alle kinderen kunnen opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan, met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om een jeugdboek én een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. 

Boekhandel Sprey vraagt iedereen niet één maar twee boeken aan te schaffen waarvan één exemplaar bestemd is voor de Voedselbank. Dit jaar is het actieboek Het achterhuis van Anne Frank. Het is een prachtige uitgave met fotokaternen plattegrond. Dit wereldberoemde dagboek raakt iedereen. Van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 hield Anne Frank een dagboek bij. In maart 1945 stierf Anne Frank op 15-jarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Haar vader overleefde als enige van de familie de oorlog en bracht het dagboek van zijn dochter uit. Sindsdien is het een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het boek is nu te koop voor 2,99 euro,zolang de voorraad strekt. Het boek is alleen in de winkel te koop.

advertentie
advertentie