Perceel Molenkade
Perceel Molenkade Dorothee Klopper /BDU

Gemeente schort gesprekken over perceel Molenkade op wegens connectie met Poetin

8 maart 2022 om 14:11 Overig

DUIVENDRECHT Het perceel Molenkade 27 is in bezit van Jorrit Faassen. Gezien de oorlog in de Oekraïne en de nauwe banden van de heer Faassen met de Russische president Poetin, werkt de gemeente Ouder-Amstel, in lijn met de internationale sancties, niet mee aan ontwikkelingen op dit perceel door deze eigenaar.

De grond van perceel Molenkade 27 is sinds 2019 in bezit van de heer Faassen. De gemeente is bij de verkoop van grond, waarvan de gemeente zelf geen eigenaar is, geen partij. De eigenaar heeft plannen voor het ontwikkelen van de grond. Een deel van die plannen voor het perceel betreft het realiseren van kleine bedrijfspanden (‘pakhuizen’). Hiervoor is reeds een omgevingsvergunning verleend. De gemeente dient zo’n aanvraag aan het geldende bestemmingsplan te toetsen en kan geen nadere voorwaarden stellen. Passen de plannen binnen de voorwaarden van het bestemmingsplan, dan moet de gemeente de vergunning ook verlenen, ongeacht wie de aanvrager is. 

Een ander deel van de plannen betrof het realiseren van wonen op het perceel. Een dergelijke ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom waren er verkennende gesprekken gestart met de gemeente over de mogelijkheden. Deze gesprekken zijn nu vanwege de internationale situatie direct gestaakt en opgeschort.

Lees ook het vorige artikel over dit perceel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie