Inchecken met bankpas in bus of tram voor komende zomer mogelijk in deze regio

19 mei, 16:00 Overig
René de Leeuw
Inchecken met een betaalpas wordt binnenkort mogelijk in het ov in deze regio.
Inchecken met een betaalpas wordt binnenkort mogelijk in het ov in deze regio.

AMSTELLAND Er komen meer mogelijkheden om te betalen voor een ritje met de bus of tram in deze regio. Vervoerregio Amsterdam kondigt aan dat betalen met een contactloze betaalpas of creditcard voor komende zomer al mogelijk wordt in Amstelland-Meerlanden en in de hoofdstad. Een reiziger kan dan net zoals nu met de OV-chipkaart inchecken door zijn of haar pas tegen een kaartlezer aan te houden. De OV-chipkaart blijft daarnaast bestaan voor reizigers die daar de voorkeur aan geven, of voor mensen met een afgekocht reisrecht of abonnement.

Naar verwachting kan eind dit jaar in heel Nederland het OV-gebruik betaald worden met een betaalpas of creditcard. Ook wordt het mogelijk om met een mobiele telefoon te betalen, mits deze is gekoppeld aan een betaalpas. Egbert de Vries, voorzitter van Vervoerregio Amsterdam, is verheugd over deze innovatieve ontwikkeling. ‘Het is zorgeloos en gemakkelijk voor de reiziger. Nergens ter wereld zien we dat je in één land overal kunt betalen voor het OV met een betaalpas die bijna iedereen al heeft,’ stelt hij in een brief aan de Regioraad.

BETAALGEMAK Net als bij de OV-chipkaart wordt de ritprijs bij gebruik van de betaalpas of creditkaart op basis van de in- en uitcheckgegevens. Introductie van deze mogelijkheid vergroot ..

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 14 aug, 10:00 Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.