Afbeelding
Jerry Hamel

Ouderkerker Gino Hamel wint rolstoeltennis toernooi in Barneveld

8 september 2022 om 22:39 Overig Deel je nieuws

In het afgelopen weekend vond in Barneveld het derde rolstoeltoernooi van 2022 plaats dat onder de auspicien van de KNLTB werd georganiseerd. Gino Hamel (19 jaar) uit Ouderkerk aan de Amstel deed mee in zowel het enkelspel als het dubbelspel van dit grootste toernooi van Nederland met meer dan 50 deelnemers. Na zijn eerdere overwinning in juni in Echt, was het de vraag of Gino er als de Barneveldse kippen bij zou zijn. En dat was hij.

In het enkelspel won Gino al zijn partijen waarna hij in de finale tegen Xavier Donker uit Eindhoven moest spelen. Na een nipte winst van de 1e set (7-6) moest de fysio er aan te pas komen om Gino’s schouder weer in beweging te krijgen. Dat lukte niet meteen waarna de 2e set werd verloren met 3-6. Gelukkig herpakte Gino zich in de 3e set (7-6) en kon hij zich winnaar van het toernooi noemen. Gino is door zijn overwinningen gestegen naar de 15e plaats van de Nederlandse ranglijst.

Gino speelde in het dubbelspel met zijn maat Roy Kusters uit Baak. Ook hier werden alle partijen gewonnen, waardoor Gino zich winnaar van zowel het enkel- als het dubbelspel mocht noemen. Op de Nederlandse dubbelranglijst is Gino nu terug te vinden op de 9e plaats.

Begin oktober vindt in Monfermeil, bij Parijs, het volgende toernooi plaats. De voorbereiding van Gino is inmiddels gestart.

Je kan Gino, op zijn weg naar de Paralympische Spelen in Los Angeles in 2028, volgen op Instagram en Facebook. Ook is het altijd mogelijk om hem te sponsoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie